Olet täällä

Value Based Leadership

Kehity johtajana Value Based Leadership -koulutuksessa!

Vedätkö ryhmää, luotsaatko kampanjaa tai onko sinulla vaikkapa hallituspaikka jossakin järjestössä? Value Based Leadership (VBL), arvopohjainen johtajuus, kutsuu 20-29-vuotiaita vapaaehtoistoiminnan johtajia kehittymään noin puolen vuoden mittaisessa koulutusohjelmassa! Haku seuraavaan koulutukseen on käynnissä! Hae koulutukseen 2.4. mennessä. Lue lisää osoitteessa parempaajohtajuutta.fiLinkki hakulomakkeeseen löytyy tästä!

Mikä on VBL?

VBL-koulutus keskittyy itsetuntemukseen ja monimuotoisuuteen johtajuuden perustana. Koulutuksen päämääränä on tarjota laadukas johtajuuskoulutus nuorille johtajille, antaa heille osaamista ja valmiuksia johtaa huomisen yhteiskunnassa ja luoda kohtaamisia yhteiskunnan eri ryhmien välillä.

VBL sai alkunsa Ruotsin kuninkaan säätiön (Konungens Stiftelse Ungt Lederskap) ja Ruotsin partiolaisten yhteistyöstä, ja kymmenen vuoden aikana se on kasvanut Ruotsin merkittävimmäksi nuorten vapaaehtoistoiminnan johtajien koulutukseksi. Suomen Partiolaiset on järjestänyt yhteiskursseja Ruotsin partiolaisten kanssa vuodesta 2009 lähtien, ja suomalaisia koulutuksen käyneitä on noin 80. Erittäin positiivisten kokemusten myötä Suomen Partiolaiset käynnistää toisen suomalaisen koulutuksen toukokuussa 2017.

Voit hakea koulutukseen jos…

  • Olet hakuhetkellä 20-29-vuotias
  • Sinulla on johtamistehtävä, jossa voit soveltaa kurssilla oppimiasi asioita. Johtamistehtävä voi olla esimerkiksi projektin vetovastuu, kampanjan koordinointi, ryhmän vetäminen tai hallituspaikka, ja sen tulee olla vapaaehtoistoimintaa
  • Olet motivoitunut kehittämään itseäsi johtajana ja johtajuutta omassa organisaatiossasi

Lisäksi eduksesi luetaan jos…

  • Olet käynyt jonkin perustason johtajuuskoulutuksen
  • Olet toiminut johtamistehtävissä (nykyisessä tai muussa tehtävässä) kaksi vuotta tai pidempään

Lähijaksot

1. Kurssiosa – Ryhmien johtaminen (3 päivää): pe-su 5.-7.5.2017

2. Kurssiosa – Johtaminen monimuotoisuuteen (3 päivää): pe-su 18.-20.8.2017

3. Kurssiosa – Itsensä johtaminen (3 päivää): pe-su 6.-8.10.2017

4. Kurssiosa – Johtaminen tuottoisasti arvoilla (4 päivää): to-su 16.-19.11.2017

Kurssiosat alkavat aamuisin ja päättyvät viimeisen kurssipäivän iltapäivänä.

Hakemalla koulutukseen sitoudut osallistumaan lähijaksoille jos sinut valitaan. Lisäksi toivomme sinun osallistuvan diplomiseremoniaan loppusyksyllä 2017 myöhemmin vahvistettavana ajankohtana.

Lähijaksoilla opittua täydennetään ja syvennetään välitehtävillä, jotka ankkuroivat opitut teemat osallistujan omaan organisaatioon ja johtamistehtävään. Lisäksi koulutukseen sisältyy mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja saa oman mentorin yksityiseltä tai julkiselta sektorilta. Mentorin kanssa tavataan noin kuusi kertaa. Kurssin kieli on suomi.

Kurssin omavastuuosuus

Kurssin hinta osallistujalle on 400 €. Hintaan sisältyy koulutus (lähijaksot, syventävät tehtävät, mentoriohjelma) sekä ruoka ja majoitus lähiopetusjaksoilla. Osallistuja maksaa itse matkakulut lähiopetuspaikkojen lähimmille rautatie- tai linja-autoasemille. Kurssin lähiopetuspaikat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulla ja sen ympäristössä, mutta oikeus muutoksiin pidätetään. Mikäli matkakulut muodostavat esteen osallistumiselle, avustamme kurssille hyväksyttyä osallistujaa apurahan hakemisessa.