Hei sinä vaikuttamisesta kiinnostunut 16-25 -vuotias partiolainen – hae y-traineekoulutukseen!

Tule oppimaan, miten maailmaa muutetaan Suomen Partiolaisten järjestämään y-traineekoulutukseen 2019-2020! 

Yhteiskuntasuhde-trainee koulutuksen jälkeen tiedät, miten yhteiskuntamme päätöksiä tehdään sekä osaat itse vaikuttaa niihin! Opit kansallisesta päätöksenteosta eduskunnassa sekä erilaisista nuoria ja partiota koskevista poliittisista teemoista. Pääset myös ideoimaan partion seuraavaa kuntavaalikampanjaa.

Kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään yhteiskuntaopin peruskurssi, vaan opit samalla olennaisia vaikuttamisen taitoja kuten esiintymistä, argumentointia ja päättäjien kohtaamista. Tärkeä vaikuttamisen taito on myös se, miten saamme muut mukaan muuttamaan maailmaa yhdessä kanssamme – siksi osana koulutusta osallistujat järjestävät omalla alueella kaikille nuorille avoimen tilaisuuden keväällä 2020. Näissä tilaisuuksissa etsitään keinoja vahvistaa nuorten ääntä heidän omalla kotiseudullaan. Koulutuksen valtakunnallisilla lähijaksoilla saat eväät myös tämän tilaisuuden järjestämiseen.

Koulutukseen kuuluu kaksi koko ryhmän viikonlopputapaamista Helsingissä (27.-29.9.2019 ja 29.11.-1.12.2019) sekä osallistuminen SuomiAreenalle Porissa heinäkuussa 2020.

Sinulta odotamme reipasta ja uteliasta asennetta sekä aitoa halua rakentaa yhteiskuntaa, jossa nuoria kuullaan ja kuunnellaan. Vaikuttamisen tavat ovat monet, joten kuka tahansa voi olla vaikuttaja.

Partionuoria rappusilla hassuttelemassa
Kuva: Helka Otsolampi

Mukaan valitaan hakemusten perusteella 30 osallistujaa. Hakemalla mukaan sitoudut osallistumaan koulutuksen lähijaksoihin sekä järjestämään osana koulutusta oman tapahtuman. Nuoret ovat moninainen joukko, joten myös me painotamme valinnoissa moninaisuutta. Tästä syystä toivomme hakijoiksi eritaustaisia partiolaisia ympäri Suomen. Osallistujille ei aiheudu kustannuksia koulutukseen osallistumisesta, sillä matkat, majoitus ja ruokailut korvataan.

Hae mukaan y-traineeksi tällä lomakkeella 20.6. mennessä

Ilmoitamme valinnoista 2.7.2019 mennessä.

Lisätietoja:

Y-traineekoulutuksen johtaja Juuso Luomala, juuso.luomala@partio.fi
Edunvalvontakoordinaattori Helka Otsolampi, helka.otsolampi@partio.fi

PS. lue Opetushallituksen sivuilta, miten y-trainee kurssin kautta voi innostua ja oppia vaikuttamisesta

Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta ja yhteistyössä eduskunnan partioparlamentaarikkojen kanssa. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Erasmus-logo