Olet täällä

Partiolukio

Partio- ja johtaja linja

Pihtiputaan lukion Partio– ja johtajalinja on Suomen ensimmäinen ja ainoa partiolinja. Aiempaa partiotaustaa ei vaadita, vaan opiskelemaan ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat kiinnostuneita kokemuksellisesta ja elämyksellisestä opiskelusta ja itsensä johtamisesta, oman elämänsä herruudesta ja muidenkin johtamisesta. Linjan toiminnassa uskomme iloiseen tekemällä oppimiseen ja kokemuksellisuuteen.

Linjalla opit taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessasi, olipa uravalintasi mikä tahansa. Linjaopintoihin kuuluu 16 lukion kurssia, joilla opitaan johtajuutta, yrittäjyyttä ja viestintää partion ja tekemisen kautta. Kansainvälisyys kuuluu myös linjan teemoihin.

Linjalla on mahdollisuus tehdä myös samoajaikäkauden ohjelmaa ja osallistua paikallisen lippukunnan toimintaan. Partio- ja johtajalinja toimii yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa.

Lukuvuonna 2016-2017 linjalla on yhteistyökumppani Kanadassa. Opiskelijat ovat vierailleet Albertassa ja sieltä tulee ryhmä Pihtiputaalle.

Linjaopintoja on keskimäärin yksi tunti päivässä sekä välillä retkiä ja tapahtumia. Opiskelijoiden mielestä tähän mennessä parasta on ollut SamoajaExplo2015, Votomaraton, reissut partiokämpälle ja Tatu Tuohimetsän innostavat asiantuntijavierailut.

Lukiolla on kaikille ulkopaikkakuntalaisille edulliset majoitusmahdollisuudet  solukämpässä tai jopa yksiössä. Lisäksi lukio kustantaa  kaksi kotimatkaa kuukaudessa.

Pihtiputaan lukion Partio- ja johtajalinjalle voi hakea seuraavassa yhteishaussa 21.2.- 14.3.

Lue myös: Terveisiä Suomen ensimmäisestä partiolukiosta!

 

Kuva: Annette Young