Rasisminvastainen viikko 21.-27.3.2022

Partio on mukana Rasisminvastaisessa viikossa 21.-27.3. yhdessä SPR:n ja Marttojen kanssa. Yhteistyöllä haluamme vastustaa rasismia levein hartein ja tehdä konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Kampanjaviikon aikana voi tempaista vaikka jakamalla rasisminvastaisia toimintaohjeita kuuman mehun kanssa tai ehdottamalla paikalliselle kirjastolle kirjavinkkausta.

Kiinnostuksen oman paikallisen tempauksen järjestämiseen voi ilmoittaa tällä lomakkeella. Lähetämme ilmoittautuneille tarkempaa lisätietoa viikkoon osallistumisesta. Kaikki viikkoon osallistuvat voivat tilata jakomateriaaleja (heijastimia, tarroja, kangaskasseja, ym.) sekä rasisminvastaiset toimintaohjeet ilmaiseksi SPR:n verkkokaupasta. Rasisminvastaiseen viikkoon voi osallistua myös ilman erillistä ilmoittautumista.

Viikolla voi osallistua myös koulutukseen antirasismista. Koulutus järjestetään maanantai-iltana 21.3. klo 17.30-19.30. Ilmoittaudu koulutukseen tästä viimeistään 17.3.

Kampanjaviikon viestintämateriaalit voi ladata SPR:n materiaalipankista.

Erilaisia tapoja osallistua Rasisminvastaiseen viikkoon

Linkeistä avautuu lisätietoja jokaisesta osallistumistavasta.

Tunnista

Tiedosta

Toimi

 

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain sillä viikolla, jolle YK:n rasisminvastainen päivä 21.3. osuu. Suomen Punainen Risti on jo pitkään koordinoinut valtakunnallista rasisminvastaisen viikon kampanjaa Suomessa.

Vuoden 2022 kampanjan ydinviesti on ”Tunnista, tiedosta, toimi”. On tärkeää tunnistaa rasismi arjessa ja rakenteissa, tiedostaa omat ennakkoluulot ja oppia lisää, sekä toimia aktiivisesti rasismia vastaan. Kampanjalla halutaan tänä vuonna erityisesti lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta rakenteellisesta rasismista, tarjota alustaa nuorten äänille ja tehdä rasisminvastaisia toimintaohjeita tunnetuksi.