Aluevaliokunnan puheenjohtaja

Haemme aluevaliokunnalle puheenjohtajaa!

Valiokunnan puheenjohtajana johdat aluevaliokuntaa yhdessä toiminnanalasta vastaavan hallituksen jäsenen kanssa. Toimit hänen työparinaan teidän yhdessä sopimanne työnjaon mukaisesti. Päätehtävänäsi on keskittyä johtamaan ja tukemaan valiokuntalaisia heidän toteuttaessaan toimintasunnittelmaa ja partion strategiaa. Hallitusjäsen huolehtii toiminnanalan johtamisesta osana hallitustyöskentelyä, eli järjestön tavoitteiden näkymisestä toiminnanalalla. Pestiisi kuuluu yhteistyö muiden valiokuntien puheenjohtajien kanssa.


Pestin menestyksekäs täyttäminen vaatii valiokunnan kokousten valmistelun ja johtamisen n. 8 kertaa vuodessa, mukaanlukien seminaarikokoukset. Valiokunnan puheenjohtaja suunnittelee ja johtaa myös laajennetun aluevaliokunnan kokoukset kahdesti vuodessa. Kokousten välillä aikaa kuluu kokousten valmisteluun, ryhmien toiminnan suoraan tukemiseen ja seurantaan, sekä työparin väliseen tiedonvaihtoon yhteensä noin 3-5h viikossa. Lisäksi valiokunnan puheenjohtajan odotetaan osallistuvan muutaman kerran vuodessa partion yhteisiin suuriin tapahtumiin kuten kevät- ja syyspäiville sekä Johtajatulille. Usein valiokuntien puheenjohtajat osallistuvat tämän lisäksi valikoidusti myös ryhmien toimintaan.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Valiokunnan johtaminen on ennen kaikkea ihmisten suunnitelmallista johtamista vaativa pesti. Tehtävänäsi on rekrytoida, motivoida ja johtaa valiokuntasi vapaaehtoisia toiminnanalasi tavoitteiden mukaisesti. Johtamiskokemus piiri- tai järjestötasolta sekä keskusjärjestön toiminnan tunteminen ovat edellytyksiä pestissä menestymiselle, samoin kuin halu, asenne ja kyky tukea keskusjärjestön vapaaehtoisia menestymään omissa tehtävissään. Valiokunnan puheenjohtajalle tärkeitä taitoja ovat myös joustavuus, aktiivisuus, halu kehittyä, sekä viestintä- ja keskustelutaidot. Vuosittaisessa toiminnansuunnitteluprosessissa hyötyä on lisäksi kyvystä soveltaa järjestön toiminnan tavoitteita valiokunnan teemoihin ja toimintaan.


Aluevaliokunnan puheenjohtajalta edellytetään kiinnostusta ja kehittämishalua kasvun, moninaisuuden ja lippukuntatuen teemoista. Aiempi kokemus jollain näistä alueista on eduksi.Lisätiedot

Pääset oppimaan asia- ja ihmisjohtamista: mm. motivoinnista, kokonaisuuksien hallinnasta, vuorovaikutuksesta, sekä suunnitelmien ja projektien seurannasta ja tukemisesta. Pääset vaikuttamaan partion suunnitelmiin ja niiden toteuttamiseen erittäin vaikuttavalta näköalapaikalta. Pääset tekemään yhdessä A-jäsenten kanssa järjestön toimintasuunnitelmaa, jonka lopputulokset koskettavat tuhansia vapaaehtoisia ympäri Suomen, sekä auttamaan valiokunnan jäseniä sen toteuttamisessa. Aluevaliokunnassa pääset oppimaan kasvutyöstä, moninaisuuden edistämisestä sekä lippukuntien tarpeista ja niiden tukemisesta.


Pestissä opit monipuolisia johtamistaitoja, esimerkiksi viestintä ja vuorovaikutus, kokousten johtaminen, kokonaisuuksien hallinta, organisointitaidot, visiointi ja tavoitteiden asettaminen. Lisäksi opit takuuvarmasti, miten Suomen partiolaisten organisaatio toimii ja miten järjestöä johdetaan. Pestissä on jossain määrin mahdollista suunnata osallistumistaan kehittämistoimintaan omien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti.

Täytä hakemus