Finnjamboree Kajo 2022 Pop-up-ohjelman hupimestari tai -mestaripari

Pop-up-ohjelma on Kajolla kaikki se ohjattu vapaa-aika, joka tapahtuu muualla ja muulloin kuin ohjelmalaaksojen tai yhteisohjelmien aikana. Pop-up-ohjelmaan voi kuulua niin metsä-crossfit-treeni kukonlaulun aikaan kuin kollektiivisteppausperformanssi leirisuoralla klo 14.30-14.45 tai Taizé-lauluja illan pimetessä järven rannalla... tai sitten jotain ihan muuta! Pop-up-ohjelmakokonaisuus elää vahvasti sen mukaan, mitä mestarit haluavat leirillä toteutettavan ja ketä kaikkia kumppaneita mukaan halutaan houkutella.

Ohjelma jakautuu karkeasti liikunnallisiin ja sykettä nostattaviin aktiviteetteihin, luovuutta ja heittäytymistä vaativiin ohjelmiin ja maailmankuvaa ja dialogitaitoja kehittävään katsomuskasvatukseen. Nämä tunnetaan sisäisesti koodinimillä "hyppy", "hupi" ja "henki", ja yksi ohjelman palanen voi hyvin olla vaikka kaikkia kolmea. Tavoitteena on, että jokainen leirillä olija – niin osallistuja kuin tekijäkin – löytäisi pop-up-ohjelman joukosta itselleen mielekästä tekemistä jokaiselta osa-alueelta.


Haemme pop-up-ohjelmatiimiin HUPIMESTARIA tai -MESTARIPARIA.

Hupimestari suunnittelee ja koordinoi pop-up-ohjelman luovuuteen ja elämyksellisyyteen liittyviä aktiviteetteja yhdessä tiiminsä kanssa. Yhdessä muiden pop-up-mestareiden kanssa valmistelet Kajolle monipuolisen (monitaiteellisen?) kokonaisuuden, joka tarjoaa leirillä olijoille mahdollisuuksia itsensä toteuttamiseen, uusien taitojen opetteluun ja rehelliseen riemuidiotismiin.

Tämä pesti on kuin luotu sinulle, jos intohimonasi on soitto, laulu, lavaelämä, liveroolipelit, sirkustaide, kuvanveisto, moderni tanssi, piipunrassiaskartelut, luonnonmateriaaleista tehdyt ikonit, tai oikeastaan mikä muu tahansa “luova”-kategorian alle menevä toiminta. Lisäksi taitonasi on saada kaikki muutkin innostettua mukaan väkertämään niitä piipunrasseja ja sen jälkeen levittämään piipunrassiaskartelujen ilosanomaa omille kavereilleen ja perheilleen niin, että piipunrassit loppuvat Sinellin verkkokaupasta.

Pesti alkaa helmikuussa 2021 ja päättyy leirin jälkeen syyskuussa 2022. Pesti edellyttää osallistumista yhteisiin suunnittelupalavereihin noin kuukausittain sekä pop-up-ohjelman yhteisiin viikonloppuihin kerran tai kahdesti vuodessa. Lisäksi edistät oman vastuualueesi toimintoja parhaaksi katsomallanne aikataululla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Yksi hupimestarin pestin tärkeimmistä osista on johtaa kymppejäsi ja auttaa heitä johtamaan tekijöitä, minkä vuoksi pesti edellyttää aiempaa kokemusta johtamisesta, suurten kokonaisuuksien hallinnasta ja maalauksellisten ylätason ideoiden konkretisoinnista ihan oikeassa elämässä tapahtuviksi asioiksi. Lisäksi toivoisimme, että olet aiemminkin koordinoinut toimintaa kolmansien osapuolten kanssa. Jos sinulla on jopa valmiita yhteyksiä mahdollisiin yhteistyötahoihin, niin se on aina parempi.

Koska pop-up-ohjelman sisältö voi tosiaan ujua sujuvasti moneenkin eri lokeroon ja koska tarkoituksena on saada aikaan mahdollisimman tasaisesti painottunut kokonaisuus, teet paljon töitä paitsi oman tiimisi, myös muiden pop-up-mestareiden kanssa. Pop-up-aktiviteettien sisällöstä riippuen saatat löytää itsesi palaveeraamasta myös vaikkapa ohjelmalaaksopäälliköiden tai johtajakahvilan tyyppien kanssa, jos haluatte neuvotella esimerkiksi leiri-infran yhteiskäytöstä tai muista yhteistyömahdollisuuksista.

Lisätiedot

Heräsikö kysymyksiä? Niihin vastaa pop-up-päällikkö Aura Suviranta, aura.suviranta@partio.fi / 0400 689 792

Täytä hakemus