Glänta 2026: Massköksmästare

Vi söker dig som vill vara med och förverkliga FiSSc:s första förbundsläger på 12 år! Lägerprojektet startade under våren 2024 och nu är det dags att rekrytera mästare och teammedlemmar för uppdrag som kräver planering i god tid. Vi ser fram emot att samla scouter och kompisar i alla åldrar för en fantastisk lägerupplevelse sommaren 2026 och hoppas att du vill vara med och möjliggöra det!

I juli är Glänta på sommarpaus. Om du inte får svar på dina frågor eller någon reaktion på din ansökan behöver du alltså inte oroa dig. Vi återkommer senast i Augusti!

Tidpunkt: Uppdraget börjar 27.8.2025 och tar slut 31.8.2026. Alla som får uppdrag förväntas delta i en introträff på Teams 2.9 kl 19-20 (webinariet bandas även in).

Vad: Massköksmästaren är ansvarig för att planera och leda lägrets masskök. Uppdraget uppmanas att skötas av ett mästarpar som tillsammans leder ett team på ca 20 personer.

Massköket är det kök som lagar maten för den största delen av lägerdeltagarna bortsett från specialdieter samt maten som serveras annanstans än i lägerköket. Som massköksmästare är du med och planerar maten som serveras på lägret. Du planerar kökets verksamhet under lägret och koordinerar köksteamets teammedlemmar. Under lägret är du med i köket och leder matlagningen i massköket samt medlemmarnas tidtabell. Du får stöd av experten inom kost & inventarie, samt av infrateamet.

Uppdraget hör till lägerserviceområdet och leds av bespisningschefen. Om du vill kan du se hur hela lägrets organisation är uppbyggd här: https://www.scout.fi/wp-content/uploads/2024/10/organisation_v3.pdf.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Vi söker dig som:
  • Vill vara med och förverkliga förbundslägret Glänta 2026
    Har erfarenhet i att laga mat på läger eller andra större evenemang
  • Har goda organisationsförmågor
  • Tycker om att arbeta i team och trivs med att leda andra
  • Har goda samarbets- och kommunikationsförmågor

Vi erbjuder dig:
  • Stöd och handledning i uppdraget
  • Tillgång till O365 och Teams
  • Handslag som inledning så att uppgiften och förväntningarna är tydliga
  • Möjligheten att få vara med och säkerställa en näringsrik och god mat åt lägerdeltagarna
  • Chansen att utveckla scouternas kunnande och erfarenhet i att laga mat på storläger
  • Digitala verktygen o365 och Teams för planering och kommunikation
  • Stöd i ditt uppdrag av bespisningschefen

Lisätiedot

Frågor kan riktas åt stabsmedlemmen med ansvar för lägerservice Niklas Jylhävuori t.ex. på fornamn.efternamn at scout.fi eller på Teams. Information om projektet finns på scout.fi/forbundslager. Projektets målsättningar och dylikt finns att bekanta sig med vid intresse, ta i så fall kontakt med ovanstående.    

Ansökningsförfarande:
  1. Sök uppdraget som massköksmästare i uppdragsbörsen innan den 7.8.2025. Fyll i en motivering om varför just du skulle passa bra för uppdraget och redogör för hurdan tidigare erfarenhet du har som skulle hjälpa dig i uppdraget – kom ihåg erfarenhet du fått från studier eller arbetslivet!  
  2. Chefen med ansvar för den här rekryteringen kontaktar dig för att kort diskutera uppdraget och du har möjlighet att ställa frågor.  
  3. Då ansökningstiden gått ut kontaktas alla sökande och en kandidat (eller ett kandidatpar) väljs.  
  4. Förbundslägrets stab tillsätter den valda kandidaten.  
  5. Uppdraget inleds med ett handslag. 

Täytä hakemus