J-SP Lippukuntatuesta vastaava hallituksen jäsen

Lippukuntatuki tukee nimensä mukaisesti piirin lippukuntien toimintaa. Lippukuntatuen organisaatio rakentuu itsenäisesti toimivista ryhmistä, joita johtaa ministerin pestaamat puheenjohtajat. Lippukuntatuen alla toimivia ryhmiä ovat alueryhmä ja moninaisuusryhmä. Lippukuntatuen ministeri osallistuu aktiivisesti piirihallituksen yhteiseen työskentelyyn.

Lippukuntatuen ministeri:
-ohjaa ja seuraa ryhmien toimintaa
-Vastaa piirin lippukuntatuen kehittämisestä
-Vastaa toiminnanalan toimintasuunnitelman ja budjetin laadinnasta sekä toteuttamisen seurannasta
-Koordinoi tarvittaessa muita lippukuntatuen alaisuuteen kuuluvia projekteja ja ryhmiä
-osallistuu Suomen Partiolaisten laajennetun aluevaliokunnan toimintaan

Tukena sinulla on pestissäsi toiminnanalasi muut tekijät, piirihallitus ja partiotoimihenkilöt piiritoimistoilla.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kokemus piirin lippukuntatuesta on eduksi, muttei välttämätöntä. Ratkaisevaa on asenne, sitoutuminen pestiin ja halu tukea lippukuntia.

Ajallisesti pesti vie parista tunnista muutamaan tuntia viikkoon. Keväällä ja syksyllä piirin toiminta on aktiivisempaa, kesäaikaan rauhallisempaa. Piirihallitus kokoustaa noin 10 kertaa vuoteen ja pestiin liittyviä viikonloppuja on arviolta noin neljä keväällä, yksi kesäaikaan ja neljä syksyllä.

Ministeripestissä johdat sekä itseäsi että muita. Ministerin pestissä tarvitaan yhteistyö- ja kommunikointitaitoja. Partionjohtajan peruskoulutus, kokemus johtamistehtävistä ja organisoinnista sekä osaaminen lippukuntatuen parissa katsotaan eduksi. Tarvittavaa kokemusta on voinut kertyä esimerkiksi johtokolmikkopestissä, valmentajana, luotsina tai jostain projektista.

Lisätiedot

Piirin varajohtaja Miksu Saksman, miikael.saksman(at)partio.fi, lippukuntatuen ministeri Mervi Varis, mervi.varis(at)partio.fi

Puhelinnumerot saa tarvittaessa pyytämällä piiritoimistoilta

Pestiin asetutaan ehdolle ottamalla yhteyttä piirin varajohtajaan miikael.saksman(at)partio.fi. Varsinaisen valinnan hallituksen jäsenistä tekee piirin syyskokous 31.10.2021

Täytä hakemus