Järjestelmämestari – Finnjamboree Kajo 2022

Kajolle haetaan järjestelmämestaria koordinoimaan ja kehittämään Kajon tekemiseen käytettäviä sähköisiä järjestelmiä.

Järjestelmämestari toimii pestissä Palveluiden osa-alueen tiedonhallintaryhmässä, johon kuuluu tiedonhallintapäällikön lisäksi 6 mestaria ja yksi tiedonhallinta-asiantuntija.

Pestissä pääset vaikuttamaan nykyaikaisen partioleirin tekemistä tukeviin palveluihin, joiden toimivuus määrittää isosti leirin tekijöiden arkea.

Järjestelmämestari toimii leirin tekijöille suunnattujen järjestelmien ja digipalveluiden omistajana, valvoo järjestelmiä ja koordinoi järjestelmien suunnittelua, jotta ne palvelisivat mahdollisimman hyvin leirin kaikkia osa-alueita. Järjestelmämestari koordinoi koko leirin tekijöiden käyttöön tarkoitettuja digipalveluita, selvittää päällekkäisyyksiä ja auttaa muita osa-alueita järjestelmien tuottamisessa.

Leirin tekemiseen tarkoitettuja järjestelmiä ovat mm. hankintajärjestelmä, kulunvalvonta, leirirekisteri sekä palvelutikettijärjestelmä. Järjestelmämestari on tässä kokonaisuudessa arkkitehti, joka katsoo myös että kaikki järjestelmät sopivat sekä Kajon että Suomen Partiolaisten sähköisten palveluiden kokonaisuuteen. Leirirekisterin osalta järjestelmämestarin vastuulla on toimia Kajon edustajana Suomen Partiolaisten yhteisessä leirirekisterin kehitysprojektissa.

Järjestelmämestari toimii läheisessä yhteistyössä tiedonhallinnan digipalvelumestarin ja palvelukeskusmestarin kanssa. Lisäksi yhteistyötä on luvassa erityisesti leirin talouden ja osallistujapalveluiden kanssa sekä koko Suomen Partiolaisten tasolla.

Pestissä pääset tutustumaan perinpohjaisesti partion sähköisiin järjestelmiin ja niihin liittyviin käyttäjätarpeisiin. Pestissä pääset kasvamaan tuoteomistajan ja/tai järjestelmäarkkitehdin työnkuvaan ja kartuttamaan osaamista hauskassa ja toimeliaassa porukassa.

Tukenasi toimii tiedonhallintapäällikkö, tiedonhallinta-asiantuntija sekä koko tiedonhallintaryhmä. Lisäksi SP:n tietohallinnon ja digiryhmän osaaminen on tukenasi.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pesti alkaa helmikuussa 2021 ja päättyy leirin jälkeen syyskuussa 2022.

Leirin valmisteluvaiheessa tiedonhallintaryhmän virtuaalisia kokouksia on noin kerran kuussa. Lisäksi pyritään pitämään vuodessa 1-2 päivä- tai iltaseminaaria (livenä tai etänä mahdollisuuksien mukaan).

Järjestelmätiimin johtamiseen ja järjestelmien koordinointiin on hyvä varata keskimäärin 1-2 päivää kuukaudessa. Lisäksi on hyvä huomioida, että järjestelmämestarin pestiin liittyy paljon rajapintatehtäviä esimerkiksi osallistujien ja resurssin osa-alueiden kanssa, jolloin ajoittain voi olla tarve osallistua myös näiden osa-alueiden kokouksiin.

Tässä pestissä et tarvitse aiempaa partiokokemusta vaan kokemuksesi sähköisten järjestelmien kehittämisestä ja niiden kanssa toimimisesta voi olla esimerkiksi työelämästä.

Pestiin hakevalta toivomme
  • Käyttökokemusta tai valmiutta ottaa haltuun Microsoftin O365-palvelun työkalut
  • Valmiutta kartoittaa ja koota käyttäjätarpeita
  • Valmiutta etsiä ja tarjota ratkaisuja ja ideoita käyttäjätarpeiden mukaisten järjestelmien kehittämiseen
  • Kokemusta jonkin sähköisen järjestelmän valmisteluprosessiin osallistumisesta tai tuoteomistajana toimimisesta
  • Ymmärrystä erilaisten sähköisten järjestelmien toimintaperiaatteista ja reunaehdoista

Lisätiedot

Lisätietoja pestistä saat tiedonhallintapäälliköltä: Oona Pentala-Nikulainen, etunimi.sukunimi@partio.fi tai p. 050 466 5362

Täytä hakemus