Kajo 2022 Sukellus/vesiekspertti Elämälaaksoon

Kutkuttaako ohjelman tekeminen ja moderni tapa toteuttaa partio-ohjelmaa? Tule toteuttamaan elämäteemaista ohjelmalaaksoa, joka on yksi Kajon kuudesta ohjelmalaaksosta.

Elämälaaksoon osallistuu kuuden päivän aikana yhteensä noin 12 000 leiriläistä. Pestissä pääset luomaan Kajolle laakson, jossa tutustutaan elämän ihmeisiin solutasolta elollisen elämän äärirajoille saakka. Laakso koostuu biosfääristä, ihmisestä, yhteiskunnasta, elämän legoista ja vedestä. Tule ottamaan selvää, miten ja miksi elämä toimii.

Sukellus/vesiekspertin tehtävänä on tutustuttamaan leiriläiset sukeltamisen ja snorklaamisen pariin sekä niihin kuuluviin siisteihin laitteisiin. Autat huolehtimaan laitteiden kunnossapidosta ja valvomaan sukeltamista muiden tekijöiden kanssa. Pääset kuvaamaan Evon vedenalaista maailmaa eri työkalujen avulla, ja kertomaan minkälaista sukeltaminen vedenalaiseen maailmaan oikeasti on.

Pestissä toimit osana kasvatuksenosa-aluetta, jonka tehtävä on luoda Kajosta kestävä ja oivalluksia tarjoava kokonaisuus. Toimintaa ohjaavat partion, projektin ja kestävän kehityksen periaatteet. Pesti alkaa elokuussa 2021 ja päättyy leirin jälkeen syyskuussa 2022. Pestiin kuuluu kokoustamista oman laaksotiiminkanssa sovitusti sekä osallistumista kasvatuksen seminaareihin.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Etsimme eksperttiä, joka uskaltaa tarttua toimeen ja osaa käyttää mielikuvitustaan sekä asiantuntemustaan hyödyksi osana laaksokokonaisuutta. Etsimämme tyyppi toimii luontevasti osana tiimiä ja tuntee partiokasvatuksen salat. Oma-aloitteisuudesta ja johtamiskokemuksesta on hyötyä pestissä.

Pestissä toivotaan asiantuntemusta ja tietämystä laitesukeltamisesta sekä snorklauksesta. Partiossa hankittu osaaminen voi auttaa pestissä suurleirin luonteen takia ja partio-ohjelman tuntemisesta on etua. Tätä ei kuitenkaan vaadita. Pestiin voi hakea yksin tai parin kanssa.


Pestin hakijalta vaaditaan Sukellusliiton kouluttajakoulutus Cmas One Star Instructor tai jonkin toisen sukellusjärjestön esim. PADI kouluttajakoulutus.

Lisätiedot

Pestissä pääset kehittämään yhteistyökykyjäsi ja saat kokemusta isossa projektiorganisaatiossa toimimisesta. Pääset osaksi Kajon mahtavaa tekijäporukkaa ja leiriprojektia, jossa voit olla osana uutta kestävämpää tapaa toteuttaa Finnjamboreeta. Pesti elämälaakson eksperttinä antaa elämyksen suurleiripestistä sekä mahdollisuuden välittää elämyksellisyyttä leiriläisille. 

“Elämä ei ole ongelma, joka pitäisi ratkaista, vaan todellisuus, joka on koettava” ja tämän takia tarvitsemme mahtavia tyyppejä mahdollistamaan Kajo-kokemuksen. 

Jos jokin pestissä askarruttaa tai haluat pohtia elämän tarkoitusta,
ota yhteys laaksomestari Heini Muukkoseen 
heini.muukkonen@partio.fi

Täytä hakemus