Kansainvälisten yhteyksien valiokunnan viestintävastaava

Valiokunnan viestintävastaavana vastaat kokonaisvaltaisesti kansainvälisten yhteyksien valiokunnan ja toiminnanalan viestinnän toteutumisesta. Viestintävastaavana huolehdit siitä, että partion kansainvälinen ulottuvuus näkyy ja kuuluu laajalti partiokentässä. Pääset tukemaan partion kansainvälisissä projekteissa toimivia luottamushenkilöitä projektien viestinnässä sekä suunnittelemaan, miten partion kansainvälisyys välittyy partiolaisille ja järjestömme ulkopuolelle.

Pestissäsi pääset osallistumaan valiokuntatyöskentelyyn noin 9-10 kertaa vuodessa järjestettävissä kokouksissa. Kaksi kokouksista järjestetään laajennettujen valiokuntien tapaamisina, jolloin pääset tekemään yhteistyötä myös piirien luottamushenkilöiden kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Toiminnanalan viestinnän johtaminen on ennen kaikkea suunnitelmallisuutta vaativa pesti. Tehtävänäsi on motivoida ja tarvittaessa tukea valiokuntasi jäseniä ja projektitiimejä onnistumaan viestinnässä sen kaikilla osa-alueilla. Lisäksi nostat kansainvälisistä lähteistä tulevia uutisia ja aiheita oma-aloitteisesti suomalaisiin partion kanaviin.

Pestissä menestymisessä on erityisesti eduksi partion viestintäkanavien tuntemus ja sujuva sosiaalisen median käyttötaito. Ennen kaikkea halu, asenne ja kyky tukea keskusjärjestön vapaaehtoisia menestymään omissa viestintätehtävissään on kriittistä pestissä onnistumiselle. Sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kielitaito auttavat sinua huomattavasti pestissäsi, sillä pesti sisältää toisinaan myös pieniä käännöstehtäviä.

Lisätiedot

Pestissä pääset oppimaan laajasti partion kansainvälisestä toiminnasta. Viestintävastaavan pesti voi ajoittain edellyttää matkustamista. Valiokunnan jäsenenä sinun on mahdollista liittyä myös maailmanjärjestösuhteista vastaaviin WAGGGS- ja WOSM-tiimeihin, joiden toimintaan osallistumalla pääset näköalapaikalle aidosti kansainväliseen partioon.

Perehdytys pestiin alkaa alkuvuodesta 2021 tai sovitun mukaan. Pesti kestää lähtökohtaisesti kaksi vuotta.

Lisätietoja antavat:

KVY-valiokunnan viestintävastaava Rasmus Helaniemi, rasmus.helaniemi@partio.fi, 044 066 6553

KVY-valiokunnan puheenjohtaja Terhi Kanniainen, terhi.kanniainen@partio.fi

Täytä hakemus