Kielellisen saavutettavuuden mestari – Finnjamboree Kajo 2022

Voisiko Kajo olla se suurleiri, joka onnistuisi olemaan edes hitusen lähempänä läpileikkausta suomalaisesta nuorisosta? Kajon tavoitteena on edistää partion saavutettavuutta ja poistaa esteitä partion saavutettavuuden tieltä.

Kielellisen saavutettavuuden -mestaripesti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä toteuttamaan kielellisesti moninaisesti saavutettavaa suurleiriä. Kielellisen saavutettavuuden mestaripari vastaa leirin kieliversioiden käännösten organisoinnista sekä leirin muiden tekijöiden kanssa siitä, että Kajon viestintä on mahdollisimman saavutettavaa ja elämä leirillä kielellisesti esteetöntä. Tällä osa-alueella päästään tekemään paljon yhteistyötä leirin muun tekijäjoukon kanssa (elämys, viestintä, ohjelma, palvelut).

Kielellisen saavutettavuuden -mestaripari tulee vetämään omaa tiimiään, johon he pääsevät rekrytoimaan tarvittavan määrän kymppejä ja tekijöitä. Yhdessä kahden muun mestariparin, yhden asiantuntijan ja kolmen saavutettavuuspäällikön kanssa he pääsevät muodostamaan saavutettavuuden johtotiimin. Johtotiimi ja oma nimikkopäällikkö tulevat tukemaan pestissä onnistumisessa ja lisäksi pestissä on mahdollista saada tukea SP:n moninaisuustyön projektipäälliköltä ja moninaisuusryhmältä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tässä pestissä menestyminen lähtee asenteesta, innostuksesta saada hyvä leirikokemus kaikille leiriläisille sekä ratkaisukeskeisyydestä. Pestissä menestyminen vaatii projektinjohtamisen osaamista ja hyviä vuorovaikutustaitoja, partio-ohjelman tuntemusta sekä taitoa saada toiset ihmiset innostumaan saavutettavuudesta. Pestissä eduksi on aiempi suurleirikokemus ja rohkeus toteuttaa uudenlaisia kokeiluja kielellisen saavutettavuuden ja esteettömän viestinnän parantamiseksi.

Pesti vaatii sitoutumista 2/2021-09/2022. Tekemistä on todennäköisesti viikoittain ja kokouksia 1-2 kuukaudessa. Viikonlopun mittaisia yhteisiä suunnittelutapaamisia tulee olemaan 2-3/vuosi.

Pestissä työskentelykieli on suomi, mutta suomenkielen ei tarvitse olla hakijan vahvin kieli.

Lisätiedot

Haemme pestiin mestariparia, jotka voivat olla entuudestaan toisilleen tuttuja tai pestiin voidaan valita kaksi yksin tehtävää hakevaa partiolaista. 

Lisätietoja pestistä antaa saavutettavuuspäällikkö Riina Ilomäki, 040 5764725  tai riina.ilomaki@partio.fi 

Täytä hakemus