Ko-Gi kurssien 146 ja 147 kouluttajat

Oletko Ko-Gin suorittanut partiojohtaja, jolla on sopivasti kokemusta kouluttamisesta? Kaipaatko ikimuistoista, haastavaa ja elämyksellistä projektia? Vuoden 2023 Ko-Gi-kursseille pestataan sekä ensikertalaisia että kokeneita kouluttajia. Tällä hetkellä kouluttajia etsitään kurssille 146 ja 147.Ko-Gi-kouluttajana saat mahdollisuuden haastaa itseäsi, syventää partio-osaamistasi ja osallistua järjestömme korkeimman johtamiskoulutuksen toteuttamiseen ja kehittämiseen. Ko-Gi on huima oppimiskokemus paitsi osallistujalle myös kouluttajalle.

Haemme kouluttajiksi Ko-Gi-kurssin suorittaneita, jo kouluttajakokemusta partiosta tai partion ulkopuolelta hankkineita aikuisia. Sinulla on palava into tehdä laadukas kurssi yhdessä muun staabin kanssa kaikkien kurssien yhteisiä suuntaviivoja noudattaen. Osaat hyödyntää aiempaa kokemustasi ja haluat kehittää partiojohtajien jatkokoulutusta edelleen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tyypillinen staabin työtapa on parityöskentely ja työparien suunnitelmia käsitellään ja sparrataan koko staabin kesken. Olet valmis antamaan ja ottamaan vastaan palautetta suunnitelmista ja panostamaan hyvään ennakkotyöskentelyyn, jotta lähijaksojen aikana on mahdollista keskittyä kurssilaisten oppimisen ohjaamiseen. Luotsina ja kouluttajana haluat antaa kurssilaisille parhaan mahdollisen kokemuksen ja käyttää tähän aikaasi sekä erilaisia sähköisiä välineitä kurssiosia ennen ja niiden välissä. Teet yhteistyötä muiden staabien kouluttajien kanssa liittyen koulutussisältöihin.

Olet vahva osaaja ainakin joillain Ko-Gin osa-alueilla (moduulikuvaukset ja ydinainesanalyysit sekä muuta tietoa koulutuksesta löydät täältä https://www.partio.fi/kogi), mutta ymmärrät myös, että Ko–Gi-koulutus ei ole kouluttajien show vaan staabin tehtävänä on rakentaa puitteet, prosessi, virikkeitä ja ohjausta kurssilaisten oppimiselle. Käytät osaamistasi ja kokemustasi innostavien oivaltamisen mahdollisuuksien luomiseen. Käytät sujuvasti moderneja työkaluja yhdessä eri puolilta Suomea tulevien kouluttajien ja kurssilaisten kanssa (Microsoft Teams, Zoom, Moodle ym.). Lähijaksoilla kurssistaabi toimii myös esimerkkinä; staabin jäseniltä edellytetään hyvää yhteistyökykyä sekä lähijaksojen vaatimusten mukaisia luonnossa elämisen taitoja. Ko-Gi-koulutuksen ajankohtaiset kehittämishankkeet ja staabien välinen yhteistyö näkyvät myös kouluttajien työskentelyssä ja ajankäytössä.

Hakemillamme henkilöillä on mahdollisuus panostaa pestiinsä koko sen keston ajan, kurssin aikataulun mukaisesti loppuvuodesta 2022 alkaen noin vuoden ajan. Pystyt osallistumaan kurssin kaikkiin lähijaksoihin, staabikoulutukseen Laitikkalaan Pälkäneelle 7.-9.10.2022 sekä oman staabisi työskentelyyn täysipainoisesti.

Staabin yhteiset suunnitteluajankohdat sovitaan yhdessä työskentelyn käynnistyessä. Aikaa tarvitaan kurssiosien ja staabikoulutuksen lisäksi, staabin muihin kokoontumisiin (tyypillisesti 4-5 kertaa projektin aikana), ja lisäksi sähköiseen työskentelyyn eri välineillä staabin kesken ja kurssilaisten kanssa.

Valintaprosessi:

Kouluttajien valinnan tekee kurssinjohtaja yhdessä Ko–Gi-ryhmän puheenjohtajien kanssa ja staabin kokoonpanon vahvistaa SP:n hallitus. Staabiin pyritään valitsemaan osaava ja toisiaan täydentävä joukko kouluttajia, joilla on aikaa ja halua sitoutua tähän pestiin. Tasapainoinen kouluttajakokoonpano sisältää Ko-Gi-kokemusta, tuoreutta, kurssiosan toteutusmuodolle tärkeää luonto-osaamista ja innostusta. Kurssikohtaisia lisätietoja voit kysellä suoraan ko. kurssinjohtajalta.

Prosessin aikana kaikkiin kouluttajahalukkaisiin ollaan yhteydessä. Rekrytointiprosessi aloitetaan kurssien varajohtajan valinnasta. Varajohtajaksi haemme jo Ko-Gi-koulutuskokemusta omaavaa partiojohtajaa. Jos olet kiinnostunut tästä pestistä, kerro siitäkin hakemuksessasi ja ota mieluusti suoraan yhteyttä kurssinjohtajaan.

Lopullinen tieto kurssien toteutumisesta selviää vasta kurssien ilmoittautumisajan päätyttyä, kun tiedämme osallistujien määrän.

Lisätiedot


Ko-Gi 146 Kaamos

1. Lähijakso: 28.12.-9.1.2022 (6 vrk) Leirikari, Rovaniemi
2. Lähijakso: 17.-21.5. (5 vrk) Evo, Hämeenlinna
Kurssinjohtaja: Teemu ''Eetu'' Kujala, teemu.kujala(at)partio.fi

Kaamos-Ko-Gi kutsuu!
Miltä kuulostaa vuoden vaihteen lumitakuu pohjoisessa ja alkukesän metsäluonto Evolla? Operoimme pohjoisessa kurssikeskuksessa ympäröivää luontoa hyödyntäen. Kaamos-Ko-Gi on matka parempaan johtajuuteen, syvemmälle partioon höystettynä Suomen luonnon parhailla maisemilla. Tule mukaan etsimään ja löytämään, näkemään ja kokemaan. Ko-Gi on mahdollisuus kehittää itseä, löytää omia vahvuuksia, uusia polkuja ja reittejä eteenpäin johtamisen ja partion parissa.


Ko-Gi 147 Pääsiäinen

1. Lähiosa, loppiainen: 4.-8.1.2023, Paikka tarkentuu myöhemmin 

2. Lähiosa, pääsiäinen: 6.-10.4.2023, Asinsaaren leirikeskus, Taipalsaari  

Kurssinjohtajat: Elina Seppälä, elina.seppala(a)partio.fi ja Timo “Isi” Seppälä, timo.seppala(a)partio.fi 

Ko-Gi 147 on elämyksellinen kokonaisuus, jossa yhdistyy mielenkiintoiset sisällöt ja hienot luontokokemukset. Kurssillamme pääset oppimaan uutta itsestäsi ja partiosta sekä nauttimaan upeasta luonnosta myös ilman ihmeellisiä erätaitoja.  

Pääsiäisosa vietetään Saimaan rannalla Asinsaaren leirikeskuksessa, Taipalsaarella. Myös loppiaisena kouluttaudumme leirikeskusolosuhteissa. 

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota kurssin saavutettavuuteen. Kurssimme ei ole täysin esteetön, mutta kurssipaikat on valittu saavutettavuutta ajatellen. Molemmilla kurssiosilla on sisämajoitus, juokseva vesi, sähköt ja mahdollisuus säilyttää lääkkeitä jääkaapissa. Koulutusmenetelmät on valittu tukemaan oppimista monipuolisesti. Jos sinulla on erityistarpeita, olethan yhteydessä meihin kurssinjohtajiin. Tehdään yhdessä ikimuistoinen Ko-Gi! 


Täytä hakemus