L-SP Vastaava ohjelmavalmentaja

Tervetuloa aluetyön ja partiokasvatuksen näköalapaikalle!

Vastaavana ohjelmavalmentajana vastaat piirin ohjelmavalmentajien tuesta ja toimit valmentajajaoston johtokolmikossa yhdessä muiden vastaavien valmentajien kanssa. Olet mukana alueryhmässä ja kasvatusryhmässä.

Vastaava ohjelmavalmentaja toimii tiiminä yhdessä muiden vastaavien valmentajien kanssa ja tukee valmentajia pesteissään. Vastaavien tiimi tuntee valmentajat ja alueet, niiden haasteet ja ilot. Kasvatusryhmässä olet mukana kehittämässä partiokasvatusta ja pysyt ajantasalla ohjelmavalmentajille tärkeistä kasvatuksen asioista ja piirin ohjelmatapahtumista.

Vastaavan ohjelmavalmentajan tehtäviin kuuluu yhteydenpito ohjelmavalmentajiin, ohjelmavalmentajien pestaus, alueryhmän, kasvatusryhmän ja valmentajajaoston kokoukset sekä tiedonvälitys alueryhmän, valmentajajaoston ja kasvatusryhmän välillä. Vastaat yhdessä muiden vastaavien valmentajien kanssa valmentajajaoston toiminnasta ja kehittämisestä.

Vastaavan ohjelmavalmentajan pestin hoitamiseen kuluu noin 10 tuntia kuukaudessa.
Tehtävät: alueryhmän, kasvatusryhmän ja valmentajajaoston kokoukset yht. noin 2 kertaa kuussa, piirin/SP:n tapahtumat luottiksille 2 - 4 kertaa vuodessa, yhteydenpito ohjelmavalmentajien kanssa, suunnittelu/valmistelutehtävät, sähköiset kanavat/sähköposteja/puheluita.

Pääset oppimaan: Pestin aikana opit aikuisten ja aikuisryhmän ohjaamista, tutustut aluetyön ja kasvatuksen toiminnanaloihin ja pääset kehittämään ja arvioimaan sekä partiokasvatusta että valmentajien toimintaa. Pestissä tukenasi ovat muut vastaavat valmentajat, alueministeri ja kasvatusministeri sekä alue- ja kasvatusryhmät. Pestiin liittyvät koulutukset, kuten valmentajakoulutus, ovat sinulle ilmaisia.

Pestin kesto: 2 vuotta

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Haemme vastaavaksi ohjelmavalmentajaksi partiojohtajaa tukemaan ohjelmavalmentajia. Olet kiinnostunut aluetoiminnasta, lippukuntien toiminnan tukemisesta ja partiokasvatuksesta. Aikaisempi kokemus piiripestissä toimimisesta on eduksi.

Lisätiedot

Pesti alkaa 1.1.2021 nykyisen vastaavan ohjelmavalmentajan päättäessä pestissä, mutta pestiin ja ryhmien toimintaan voi tulla perehtymään jo syksyn aikana.
 
Lisätietoja: alueministeri Kris Loimaala, kris.loimaala@partio.fi, kasvatusministeri Enni Heikintalo, enni.heikintalo@partio.fi

Täytä hakemus