Leirivalmentaja Finnjamboree Kajo 2022

Kajolla asutaan leirilippukunnissa, jotka muodostavat kyliä, joista syntyy Kajon kuusi alaleiriä. Jokaisessa kylässä toimii kolme leirivalmentajaa. Leirivalmentajien ensisijaisena tehtävänä on tukea leirilippukuntia pesteissä toimimisessa sekä toimia tiedonvälittäjinä leirilippukuntiin.

Leirivalmentaja on osa alaleiristaabia, joka kuuluu Osallistujat –osa-alueeseen. Alaleiristaabissa leirivalmentajat pääsevät suunnittelmaan alaleirin toimintaa sekä valmentamisen kokonaisuutta. Pestissä valmentajia tukevat alaleirimestarit, toiset leirivalmentajat sekä muu leiriorganisaatio.

Ennen leiriä leirivalmentajat pitävät yhteyttä leirilippukuntiin ja pestaavat leirilippukunnan johtokolmikon.

Leirivalmentaja on onnistunut pestissään, kun hänellä on toimivat yhteydet leirilippukuntien johtokolmikoihin, joiden kanssa hän käy leirin aikana valmennuskeskusteluja. Hän on tietoinen vastuullaan olevien leirilippukuntien arjesta, onnistumisista sekä mahdollisista haasteista.

Leirivalmentaja valmentaa leirilippukunnanjohtajia leiriin valmistautumisessa ja tukee leirilippukuntia asettamaan tavoitteita leiriosallistumiselle. Leirillä tukea ja apua annetaan leiriarjen sujuvuudessa sekä leirilippukunnan johtamisessa.

Leirivalmentaja tukee leiriohjelmajohtajia partio-ohjelman ja partiokasvatuksen toteuttamisessa leirilippukunnassa. Leirivalmentajana varmistat, että leirilippukuntien ohjelmajohtajat ovat tietoisia, milloin leirilippukunnalla on yhteistä ohjelmaa, ja milloin leiriläiset ovat missäkin ohjelmassa.

Leirivalmentaja valmentaa leirilippukuntien pestijohtajia pitämään huolta lippukunnan johtajien ja aikuisten jaksamisesta, kouluttautumisesta ja sopivan pestin löytymisestä.

Leirin jälkeen leirivalmentajan pestiin kuuluu leirilippukuntien jälkikontaktointi.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kylän leirivalmentajat tekevät yhteistyötä, joten yhden leirivalmentajan ei tarvitse omata kaikkia taitoja, vaan tarkoitus on, että yhdessä he osaavat nämä asiat:

  • Leirivalmentajan tulee olla aikuinen (22v)
  • Kokemusta erilaisista lippukuntapesteistä
  • Suurleirikokemusta
  • Erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen
  • Rohkeus tarttua toimeen
  • Ongelmanratkaisukyky
  • Valmius henkisen ja hengellisen tuen antamiseen
  • Valmentajakokemus on hyödyksi, mutta ei välttämätöntä
    Pesti on seppo-sopiva tai muun nuorisotyön parissa toimiville sopiva

Lisätiedot

Pestin kesto ja ajankäyttö 

Pesti alkaa syyskuussa 2021 tai myöhemmin heti sopivan henkilön löydyttyä ja päättyy loppuraporttien valmistuessa syksyllä 2022. Oman alaleirin teams-kokoukset n. kerran kuussa, kokousten välillä yhteistä työstöä valmentajakollegoiden kanssa. Viikonlopputapaamiset 1-2 krt/ syksy tai kevät, koronan salliessa livenä. Yhteydenpito leirilippukuntiin säännöllisesti ennen leiriä. Ensimmäinen perehdytysviikonloppu on pidetty 16.-17.10.2021.

Voit hakea pestiä yksin, kaksin tai valmiina kolmikkona. Jokaisen hakijan tulee kuitenkin täyttää oma lomake. Voit ilmoittaa hakemuksessa toiveen alaleiristä, johon haluat leirivalmentajaksi (alaleirimestariparien nimet alla). Kaikki hakijat haastatellaan ja  valintoja tehdään sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja pestistä antavat sekä alaleirimestarit (etunimi.sukunimi@partio.fi) sekä alaleiripäälliköt (Tiina Riihilahti-Jylhä, tiina.riihilahti@partio.fi ja Anna Oksman anna.oksman@partio.fi). 

Alaleirit ja alaleirimestariparit: 

Fotoni: Ripsa “Pippuri” Heiskanen ja Henna Porras (tiimi täynnä)

Tuike: Sanna “SaPa” Parkkinen ja Jussi Kukkonen (tiimi täynnä)

Halo: Jenni Pohjonen ja Meriina Karén (tiimi täynnä)

Säde: Minna Sundman ja Petra Siltanen 

Hehku: Ville Nummela ja Satu Mälkiä (tiimi täynnä)

Loiste: Katja Saarela ja Raku Hautamäki

Täytä hakemus