Luotsivastaava

Luotsivastaavan vastuulla on pitää luotsin tehtävän tärkeyttä esillä eri toiminnan tasoilla sekä kehittää luotsausta eteenpäin.

Luotsivastaava on kasvatusvaliokunnan jäsen, jonka tehtävänä on edistää Luotsivuosi 2018 -ohjelmapainotuksen oppien ja havaintojen käytäntöön panemista erityisesti tukien piirien ja lippukuntien toimintaa.

Luotsivuosi 2018-aikana on tuotu käyttöön luotsien oma symboli myrskylyhty, julkaistu luotsimerkki, laadittu luotsin pestikortti ja järjestetty Luotsisatelliitti, ylläpidetty Luotsiblogia ja Kuukauden luotsi-kampanjaa.

Luotsivuoden aikana on havaittu tarpeita tukea piirejä mm. luotsivihjareiden ja –tapaamisten aihepiirejä ja tapaamisohjeita kehittäen ja tarjoten. Samoin on tarpeen tukea lippukunnissa toimivia luotseja heidän akuuttien haasteiden kanssa.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa?

-Luotsaamisen tukeminen piireissä esimerkiksi juurikin vihjari-ja tapaamismateriaalien kehittämisellä

-Luotsaamisen tukeminen lippukunnissa toimintamateriaalien kehittämisellä ja luotsiyhteisön (facebookissa) toiminnan ylläpidolla. Mitä jos kokeilisimme myös Luotsien oman puhelinlinjan avaamista, jonne saa soittaa tiettyinä aikoina anonyymistikin ja pyytää neuvoa?

-Partiotapahtumien tekijöiden tukeminen luotsien ja luotsauksen huomioimisessa partiotapahtumissa (ennen, aikana, jälkeen) Tapahtumia, joita tulossa: piirileirit, Explo, Johtajatulet.

-Pääset myös toimimaan yhteistyössä koulutusvastaavian kanssa kehittäen erityisesti luotsikurssien sisältöihin valmiita koulutusmateriaaleja, jotka ottavat huomioon niin luotsitoiminnan monisäkeisyyden kuin partiokasvatuksenkin.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

PESTISSÄ TARVITTAVAT TAIDOT TAI KOKEMUS

- Halu kehittää ja viedä luotsitoimintaa eteenpäin

- Tuntemus luotsitoiminnasta ja partiokasvatuksesta

- Ymmärrys tämän päivän haasteista sekä trendeistä nuorten elämässä (esim. syrjäytyminen, yksinäisyys, oman paikan löytäminen, työelämän murros)


Lisätiedot

Kasvatuksesta vastaava hallitusjäsen Kaisa Johto, kaisa.johto@partio.fi
Kasvatusvaliokunnan puheenjohtaja Sonja Uschanov, sonja.uschanov@partio.fi

Täytä hakemus