Materiaalikymppi Heureka-laaksoon / Finnjamboree KAJO 2022

Kiinnostavatko sinua erilaisia kuluttajan materiaalivalinnat? Entä mitä kaikkea puusta voidaan nykyteknologialla tehdä? Kiinnosteleeko metsäkonesimulaattori? Jos vastasit kyllä, meillä on sinulle pesti Heureka-laakson materiaalikymppinä!

Heureka-laakso tarjoaa osallistujille elämyksiä arkipäivän ilmiöistä ja tieteellisistä teorioista. Laaksossa opitaan kestävän kehityksen tavoitteista muun muassa kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja sekä vastuullista kuluttamista. Leiriläinen tutustuu, kokeilee, oivaltaa ja innostuu (teknisestä) tieteestä.

Kympit vastaavat yhdestä laakson viidestä kokonaisuudesta, eli noin 5-6 rastista. Tässä teemassa rasteilla on mm. puun mahdollisuuksiin ja erilaisiin kuituihin tutustumista sekä biomuovin valmistusta.

Haemme kolmea materiaalikymppiä. Kympin pesti alkaa syksyllä 2021 rastien käytännön toteutuksen suunnittelulla. Kymppinä vastaat rasteistasi kokonaisuutena, sisältäen vaiheet aina suunnittelusta, hankinnoista ja rekrytoinnista toteutukseen ja palautekeskusteluihin asti. Saat tueksesi kokeneen joukon laaksomestareita sekä laakson muut kympit. Älä siis huoli, yksin ei tarvitse tehdä! Pesti päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kymppipesti on johtamispesti, jossa saat leirin aikana johdettavaksesi joukon tekijöitä jotka auttavat sinua toteuttamaan suunnitelmasi. Täten toivomme että sinulla on kokemusta johtamisesta joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Pesti edellyttää sitoutumista Kajon kasvatustavoitteisiin sekä reiluun, tasapuoliseen ja mielekkääseen johtamiseen. Pestiin haetaan ensisijaisesti yksin ja siinä toimitaan suomeksi.


Pesti edellyttää osallistumista laakson yhteisiin suunnittelu-Teams-palavereihin noin kerran kuussa sekä viikonloppuseminaareihin kerran-kahdesti vuodessa. Lisäksi aikaa kuluu laakson suunnitteluun ja johtamiseen sekä oman vastuualueen edistämistä muiden laaksojen kanssa sovitusti kokousten ulkopuolella.

Lisätiedot

Lisätietoja saat Vesalta (vesa.eskelinen@partio.fi) tai Lauralta (laura.hakala@partio.fi)

Täytä hakemus