Matkamestari, Suomen joukkue, Maailmanjamboree 2023

Suomen Etelä-Korean maailmanjamboreejoukkueeseen haetaan matkatiimin täydennystä. Matkatiimi koostuu matkajohtajasta sekä kaikkiaan kolmesta matkamestarista, joista nyt etsitään kolmatta. Pestattavan matkamestarin pesti alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä tai viimeistään elokuussa 2022 ja kestää jamboree-projektin loppuun asti.

Jamboreejoukkueen matkatiimi vastaa Suomen joukkueen matkoista Suomesta Korean jamboreelle ja takaisin sekä oheismatkasta ennen leiriä. Vaikka jamboree on päämäärä, myös matka voi olla seikkailu, on matkatiimin motto. Samaan aikaan matkojen on oltava kuitenkin ajallisesti ja rahallisesti järkevät sekä kaikin puolin turvalliset ja toimivat. Matkatiimi toteuttaa matkajärjestelyt joukkueen matkatoimistokumppanin kanssa, joten matkatiimiläisenä sinun ei tarvitse varautua jonottamaan Stockan ovilla Hullujen Päivien aamuna, vaan keskittyä osallistujan matkakokemuksen luomiseen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pestin sisältö:
- Osallistut joukkueen matkajärjestelyjen suunnitteluun
- Osallistut oheismatkan ohjelman suunnitteluun
- Osallistut matkojen turvallisuussuunnitelman laatimiseen
- Osallistut matkakymppien pestaamiseen ja perehdyttämiseen

Pestattavan mestarin vastuulle tiimissä kuuluu erityisesti
- Matkoihin liittyvän tiedon hallinnointi ja käsittely (lento-, hotelli-, aikataulu- ym. tiedot)
- Matkaryhmien aikataulujen laadinta ja ylläpito
- Matkaryhmien rahaliikenteen suunnittelu
- Matkan aikaisen viestinnän suunnittelu (yhdessä muiden osa-alueiden kanssa)

Arvostamme
- Korean tuntemusta tai halua ja intoa tutustua maan kulttuuriin ja historiaan
- Kokemusta ryhmämatkojen järjestämisestä (ekskursio, luokkaretki, partiomatka tms)
- Organisointikykyä ja järjestelmällisyyttä ja kykyä hallita suuria kokonaisuuksia

Edellytämme
- Sujuvaa englannin kielen taitoa
- Sujuvia tiedonhallintataitoja (Excel ym.)
- Sitoutumista pestin vaatimaan ajankäyttöön koko projektin ajalta

Lisätiedot

Matkamestarit ovat osa Suomen joukkueen noin 30 henkistä CMT:tä (Contingent Management Team) eli laajennettua johtoryhmää. Pesti edellyttää osallistumista jamboreelle ja oheismatkalle. Pestiin voi hakea vaikka et ole vielä ilmoittautunut jamboreelle tai jos olet ilmoittautunut IST:iksi  toiseen matkapakettiin.  

Pesti vie aikaa melko tasaisesti koko projektin ajan, mutta kiihtyen lähdön lähestyessä. Matkatiimi kokoontuu noin kerran kuussa (Teams tai lähi) sekä tarvittaessa useammin. Keväällä 2023 kokoustarve tihenee ja matkan lähestyessä työpanosta mm. materiaalin työstöön vaaditaan jopa päivittäin. Lisäksi osallistut joukkueen CMT:n viikonlopputapaamisiin (2-3 projektin aikana) sekä tarvittaessa muihin tapahtumiin edustamalla matka –osa-aluetta (esim. leirilippukunnanjohtajien tai IST:ien tapaamiset). 

Osa-alueen suurin urakka matkalla on huolehtia kaikkien oheismatkaryhmien matkan onnistumisesta. Jamboreella matkatiimin jäsenet saavat hetken hengähtää omista vastuistaan, mutta CMT:n jäseninä he toimivat joukkueen muiden osa-alueiden avustavissa tehtävissä esimerkiksi Suomi-näyttelyssä. Leirin päätyttyä alkaa kuitenkin tiimin toinen tärkeä tehtävä: saada kaikki joukkueen jäsenet ajallaan oikeaan bussiin ja oikealle lennolle ja lopulta turvallisesti takaisin koti-Suomeen. Pesti päättyy loppuvuodesta 2023 projektin loppuraportin valmistuessa. 

 

Lisätietoja: 
Suomen joukkueen matkajohtaja Veli-Matti Kunnari 
veli-matti.kunnari@partio.fi / 0400732990

Täytä hakemus