Mediatalokymppi (4 hlö) Finnjamboree Kajo 2022 Rauhalaakso

Valtiomuotoja, yhteiskunnallista vaikuttamista, politiikkaa, medialukutaitoja ja rauhanneuvotteluita. Kuulostaako paluulta peruskoulun yhteiskuntaopin tunneille? Ehkä, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Kajon Rauhalaakso on yhteiskunnallisten teemojen ympärille rakentuva salapoliisiseikkailu täynnä konflikteja, korruptiota, yllättäviä juonenkäänteitä ja hauskoja aktiviteetteja, ja me haluamme juuri sinut mukaan mahdollistamaan tämän seikkailun leiriläisille!


Rauhalaakso on yksi Kajon kuudesta ohjelmalaaksosta. Jokainen laakso tarjoaa leiriläisille oman teemansa mukaisia elämyksiä, kokemuksia ja oppeja. Laaksoon osallistuu kuutena päivänä noin 2000 leiriläistä kaikista leirin ikäkausista. Rauhalaakson keskiössä on erikoinen ja salaperäinen valtio, joka pyrkii hallitsemaan kansalaistensa toimintaa kyseenalaisin keinoin. Osallistujat lähtevät selvittämään tapahtunutta toimittajan roolissa osallistumalla hauskoihin aktiviteetteihin, joiden tavoitteina on kehittää osallistujan medialuku-, oikeudenmukaisuus-, empatia- ja neuvottelutaitoja.


Medialukutaitokymppinä vastaat yhdestä tai kahdesta Rauhalaaksoon toteutettavasta ohjelmakokonaisuudesta. Rasteilla osallistujien on tarkoitus tutustua tekemällä oppien esimerkiksi uutisiin ja radioon sekä sukeltaa mainosten maailmaan. Suunnitteilla onkin mm. autenttinen uutisstudio, realistinen radiotoimitus ja keskustelupalsta, jolla kaikki ei ole aivan sitä miltä näyttää. Ohjelmapiste-ideat ovat jo melko pitkälle pohdittuja, joten nollasta ei tarvitse lähteä. Uudet ideat ja ajatukset ovat kuitenkin aina lämpimästi tervetulleita. Ohjelmapisteistä saa syntyä tekijöidensä näköisiä!


Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat lisätietoja, niin jutellaan!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kympin tehtävänä on vastata ohjelmapisteestään kokonaisuutena. Pesti sisältää suunnittelua, rekrytointia ja ennen kaikkea ideoiden viemistä käytännön tasolle. Kymppipesti on johtamistehtävä, jossa johdettavanasi on leirin aikana joukko tekijöitä. Toivommekin, että sinulla olisi jonkin verran kokemusta johtamisesta joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse osata, innostus ja halu oppia auttavat tässä pestissä pitkälle.


Tässä pestissä sinun ei tarvitse toimia yksin, vaan pääset osaksi huikeaa Rauhalaakson tiimiä, joka koostuu laaksopäälliköstä, laaksomestareista sekä muista kympeistä. Meillä on vahva kutina siitä, että salapoliisiseikkailumme tulee olemaan täysin uudenlainen tapa lähestyä yhteiskunnallisia teemoja partiossa. Niin tekijät kuin osallistujatkin tulevat viihtymään aivan varmasti sen parissa.


Pesti alkaa syksyllä 2021, ja päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022. Pestissä toimiminen edellyttää osallistumista laakson yhteisiin suunnittelukokouksiin Teamsissa noin kerran kuussa sekä viikonloppuseminaareihin joitakin kertoja vuodessa. Lisäksi aikaa kuluu laakson suunnitteluun ja johtamiseen sekä oman vastuualueen edistämistä muiden laaksojen kanssa sovitusti kokousten ulkopuolella. Pestissä toimitaan suomeksi. Voit hakea pestiin yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Lisätiedot

Maria Arro
Ohjelmalaaksomestari
maria.arro@partio.fi

Täytä hakemus