Saavutettavan partion mestari – Finnjamboree Kajo 2022

Voisiko Kajo olla se suurleiri, joka onnistuisi olemaan edes hitusen lähempänä läpileikkausta suomalaisesta nuorisosta? Kajon tavoitteena on edistää partion saavutettavuutta ja poistaa esteitä partion saavutettavuuden tieltä.

Saavutettavan partion -mestaripesti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä luomaan uusia innovaatioita, luovia kokeiluja ja uusia avauksia, jotta partio tulee tavoittamaan Kajon myötä esimerkiksi maahanmuuttajia ja eri syistä harrastamattomia nuoria entistä paremmin. Saavutettavan partion mestaripari vastaa siitä, että Kajo lisää partiolaisten ymmärrystä saavutettavuudesta ja poistaa erikokoisia esteitä partion saavutettavuuden tieltä. Tällä osa-alueella tullaan luomaan koulutusta ja apuvälineitä partion saavutettavuuden parantamiseksi sekä toteutetaan ennennäkemätön partioon tutustujien oma leirilippukunta, jonne on mahdollista tulla tutustumaan leirielämään 1-2 yöksi. Nämä vain alustavina ideoina, joita osa-alueen mestaripari pääsee vielä tiiminsä kanssa jalostamaan, haastamaan ja luomaan uusia.

Saavutettava partio -mestaripari tulee vetämään omaa tiimiään, johon he pääsevät rekrytoimaan tarvittavan määrän kymppejä ja tekijöitä. Yhdessä kahden muun mestariparin, yhden asiantuntijan ja kolmen saavutettavuuspäällikön kanssa he pääsevät muodostamaan saavutettavuuden johtotiimin. Johtotiimi ja oma nimikkopäällikkö tulevat tukemaan pestissä onnistumisessa ja lisäksi pestissä on mahdollista saada tukea SP:n moninaisuustyön projektipäälliköltä ja moninaisuusryhmältä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tässä pestissä menestyminen lähtee asenteesta, innostuksesta saada partiosta hyvä harrastus yhä useammalle nuorelle sekä ratkaisukeskeisyydestä. Pestissä menestyminen vaatii projektinjohtamisen osaamista ja hyviä vuorovaikutustaitoja, partio-ohjelman tuntemusta sekä taitoa saada toiset ihmiset innostumaan saavutettavuudesta. Pestissä eduksi on aiempi suurleirikokemus ja rohkeus toteuttaa uudenlaisia kokeiluja partion saavutettavuuden parantamiseksi esimerkiksi maahanmuuttajien ja harrastamattomien nuorten keskuudessa.

Pesti vaatii sitoutumista 2/2021-09/2022. Tekemistä on todennäköisesti viikoittain ja kokouksia 1-2 kuukaudessa. Viikonlopun mittaisia yhteisiä suunnittelutapaamisia tulee olemaan 2-3/vuosi.

Pestissä työskentelykieli on suomi, mutta suomenkielen ei tarvitse olla hakijan vahvin kieli.

Lisätiedot

Haemme pestiin mestariparia, jotka voivat olla entuudestaan toisilleen tuttuja tai pestiin voidaan valita kaksi yksin tehtävää hakevaa partiolaista

Lisätietoja pestistä antaa saavutettavuuspäällikkö Kati Palsanen, 040 8251620 (tavoittaa parhaiten arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin) tai kati.palsanen@partio.fi.

Täytä hakemus