Samoajaluotsikymppi / Finnjamboree Kajo 2022 (12kpl)

Haluatko päästä mahdollistamaan samoajaluotsien ja samoajien onnistuneen leirikokemuksen?


Kehittämö huolehtii nimensä mukaisesti leiriläisten kehittymisestä pestissään ja pestin ulkopuolella, sekä osaamisen tunnistamisesta ja leiriläisten henkisestä hyvinvoinnista. Kehittämössä pääset vaikuttamaan onnistuneeseen leirikokemukseen tukemalla jaksamista ja uuden oppimista.

Luotsaus on yksi Kehittämön osa-alueista ja iso osa leiriä ja leiriläisten arkea. Samoajaluotsikymppinä olet samoajaluotsien kautta mukana mahdollistamassa samoajien ikimuistoisen suurleirikokemuksen.


Luotsaus tekee tiivistä yhteistyötä lähes kaikkien muiden leirin osa-alueiden kanssa.

Samoajaluotsikymppinä tuet samoajaluotseja, annat eväitä luotsitapaamisiin, huolehdit tiedon kulusta luotseille ja luotseilta. Saat mahdollisuuden vaikuttaa samoajaluotsien leirikokemukseen ideoimalla oman tiimisi yhteisiä hetkiä, jolloin tutustutaan, jaetaan kokemuksia pestistä ja ehkä myös elämästä ja partiosta yleisesti. Pääset tutustumaan ihmisiin ja kehittymään ryhmän johtamisessa. Yhteistyötä pääset tekemään useiden ihmisten ja osa-alueiden kanssa. Saat tueksesi muun muassa luotsausmestarin sekä muut samoajaluotsikympit. Samoajaluotsikymppejä pestataan leirille noin 12. Älä siis huoli, yksin ei tarvitse tehdä! Pesti päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022.


Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat lisätietoja!

Lisätietoja antaa luotsausmestari Minni Koivisto (minni.koivisto@partio.fi)

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Kymppipesti on johtamispesti, jossa saat leirin aikana johdettavaksesi joukon samoajaluotseja. Täten toivomme, että sinulla on kokemusta johtamisesta joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Samoajaohjelman, samoajien kasvatustavoitteiden ja luotsausmallin tunteminen on eduksi. Pesti edellyttää sitoutumista Kajon kasvatustavoitteisiin sekä reiluun, tasapuoliseen ja mielekkääseen johtamiseen. Pestiin voi hakea yksin tai parin kanssa.


Pesti edellyttää osallistumista kymppien yhteisiin suunnittelu-Teams-palavereihin noin kerran kuussa sekä viikonloppuseminaareihin kerran-kahdesti vuodessa. Lisäksi aikaa kuluu luotsien ohjelman suunnitteluun ja johtamiseen sekä tapaamisten järjestämiseen ennen leiriä ja leirillä.

Täytä hakemus