SP-FS Moninaisuusryhmä, puheenjohtaja

Partio on harrastuksena avointa kaikille. Suomen Partiolaisten peruskirjan mukaan partion avoimuuteen kuuluu, että partion toiminnassa ja päätöksenteossa noudatetaan yhdenvertaisuuden periaatetta. Tähän kuuluvat esimerkiksi alueellinen tasavertaisuus ja kieleen, kulttuuriin, uskontoon sekä vakaumukseen liittyvä yhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo.


SP:n moninaisuusryhmä edistää moninaisuuden toteutumista partiossa, päivittää partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa sekä ohjaa ja kouluttaa moninaisuusaiheita muille partiotoimijoille. Moninaisuusryhmä koostuu mm. sisupartion, monikulttuurisuuden, sukupuolen moninaisuuden ja seksuaalisen tasavertaisuuden asiantuntijoista.


Moninaisuusryhmän puheenjohtajana pääset johtamaan asiantuntijaryhmää, tukemaan ryhmän jäseniä pesteissään ja vastaamaan ryhmän toiminnan kehittämisestä. Ryhmän puheenjohtajana kuulut aluevaliokuntaan ja pääset vaikuttamaan suomalaiseen partiokenttään aina lippukunnista keskusjärjestöön. Puheenjohtajana valmistelet ja johdat ryhmän kokouksia n. 8 kertaa vuodessa, tuet ryhmän järjestämien tapahtumisen valmistelua ja toteutusta sekä osallistut aluevaliokunnan toimintaan. Lisäksi sinulla on mahdollisuus osallistua keskeisiin Suomen Partiolaisten tapahtumiin.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tehtävässä tärkeää on taito ja kokemus vapaaehtoisryhmän johtamisesta sekä halua oppia ja kehittää uutta. Odotamme sinulta näkemystä siitä, miten partiosta voidaan tehdä entistä moninaisempaa ja avoimempaa kaikille. Kokemus moninaisuuden teemoista on eduksi, mutta ei välttämätöntä – tekemällä oppii ja ryhmäsi koostuu rautaisista asiantuntijoista.

Lisätiedot

Jätä hakemuksesi lomakkeella tai kysy lisää! Yhteydenotot: sonja.miettinen@partio.fi

Täytä hakemus