Sukupuolen ja seksuaalisuuden suuntautumisen moninaisuuden asiantuntija

Partio on harrastuksena avointa kaikille. SuomenPartiolaisten peruskirjan mukaan partion avoimuuteen kuuluu, että partiontoiminnassa ja päätöksenteossa noudatetaan yhdenvertaisuuden periaatetta. Tähänkuuluvat esimerkiksi kieleen, kulttuuriin, uskontoon sekä vakaumukseen liittyväyhdenvertaisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo.

SP:n moninaisuusryhmä edistää moninaisuuden toteutumistapartiossa, ylläpitää partion tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa sekäohjaa ja kouluttaa moninaisuusaiheita muille partiotoimijoille.Moninaisuusryhmä koostuu mm. sisupartion, monikulttuurisuuden, sukupuolenmoninaisuuden ja seksuaalisen tasavertaisuuden asiantuntijoista. Nyt etsimmeasiantuntijaa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautuneisuuden moninaisuudesta vastaavaksihenkilöksi.

Etsimme SuomenPartiolaisten moninaisuusryhmään sukupuolen ja seksuaalisuudensuuntautumisen moninaisuuden asiantuntijaa, jonka vastuualueena on edistää partioharrastuksensaavutettavuutta eri taustaisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Pestissä pääset hyödyntämään verkostojasi ja luomaan uusia, sillä tavoitteenaon tehdä aktiivista yhteistyötä mm. Pinkkipartion kanssa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pestissä edellytetään normikriittisen ajattelutavan ja sensitiivisen kielenkäytön perusteiden ymmärtämistä sekä vahvaa tietämystä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden teemoista.

Pestissä tarkastellaan partion rakenteita ja tunnistetaan sukupuolittuneita ja syrjiviä käytänteitä sekä puretaan niitä. Pestissä pääset esimerkiksi selvittämään, onko partion harrastamistavoissa tai partio-ohjelmassa ulossulkevia asenteita tai syrjiviä toimintamalleja. Osaamisalueen asiantuntijana olet mukana myös moninaisuusryhmän kokonaistyöskentelyssä moninaisuuden muiden osa-alueiden asioissa.


Lisätiedot

Jätä hakemuksesi lomakkeella tai kysy lisää! Yhteydenotot: sanna.nygard@partio.fi

Täytä hakemus