Tiedonhallintamestari, osa-alueiden tuki – Finnjamboree Kajo 2022

Tiedonhallintamestari, paripesti

Kajon tiedonhallintaan haetaan mestariparia. Pestiin voi hakea yhdessä parin kanssa tai yksinään.

Tiedonhallintamestarien vastuut on jaettu kahteen; osallistujapalveluiden tukeen ja leirin osa-alueiden tukeen. Tiedonhallintamestarit johtavat yhdessä tiimiä, joka hoitaa leirin erinäisiin tiedonhallintatarpeisiin vastaamista leirin valmistelun aikana ja leirillä. Mestarit toimivat pestissä Palveluiden osa-alueen tiedonhallintaryhmässä, johon kuuluu tiedonhallintapäällikön lisäksi 6 mestaria ja yksi tiedonhallinta-asiantuntija.

Tässä pestissä pääset rakentamaan ja kehittämään Kajon Jemman työskentely-ympäristöä, jota ilman partioleiriä on nykyään lähes mahdotonta tehdä. Pesti on todellinen rajapintojen huipentuma, sillä pestissä pääset kurkistamaan jokaisen leirin osa-alueen arkeen.

Osa-alueiden tuen tiedonhallintamestari keskittyy erityisesti Kajon eri osa-alueiden tiedonhallintatarpeisiin vastaamiseen. Tiedonhallintamestari toimii yhdessä tiimin kanssa asiakastukena tiedonhallintaan liittyvissä tarpeissa ja pyynnöissä. Tiedonhallintamestari huolehtii mm. leirin tekemiseen tarkoitettujen järjestelmien syötekanavien luomisesta ja niiden jalkauttamisesta osa-alueille yhdessä järjestelmämestarin kanssa. Lisäksi osa-alueiden tuen tiedonhallintamestari tekee läheistä yhteistyötä palvelukeskus- ja tilannekuvamestarien kanssa ja välittää leirin suunnittelussa ilmenneitä tiedonhallinta- ja raportointitarpeita osa-alueilta palvelukeskukselle ja tilannekuvatiimille.

Pesti tarjoaa tehtäviä, joiden kautta pääset osaksi monen eri osa-alueen leirivalmistelua. Pestissä pääset kehittymään erityisesti esimerkiksi asiakastarpeiden kartoittamisessa ja opit tekemään tarpeiden pohjalta erilaisia tiedonhallintaratkaisuja. Pestin myötä olet mukana kehittämässä partion sähköistä työympäristöä myös tulevaisuutta varten. Tukenasi toimii tiedonhallintapäällikkö, tiedonhallinta-asiantuntija sekä koko tiedonhallintaryhmä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pesti alkaa keväällä 2021 ja päättyy leirin jälkeen syyskuussa 2022.

Leirin valmisteluvaiheessa tiedonhallintaryhmän virtuaalisia kokouksia on noin kerran kuussa. Lisäksi pyritään pitämään vuodessa 1-2 päivä- tai iltaseminaaria (livenä tai etänä mahdollisuuksien mukaan). Tiedonhallinnan asiakastarpeet ilmenevät hyvin vaihtelevasti, ja niiden hoitamiseen odotetaan menevän keskimäärin pari päivää kuukaudessa. Lisäksi tiedonhallintatiimin kokoamiseen ja johtamiseen on hyvä varata aikaa yhteensä noin 1-2 päivää kuukaudessa. Tiedonhallintamestarien on myös hyvä varautua siihen, että heidän on välillä tarpeen osallistua myös muiden osa-alueiden kokouksiin (osallistujapalveluiden tuen mestarin erityisesti osallistujapalveluiden ryhmän kokouksiin).

Tässä pestissä et välttämättä tarvitse aiempaa partiokokemusta, vaan tärkeämpää olisi Microsoftin O365-ympäristön käyttökokemus ja osaaminen. Kajon valmistelu perustuu Teamsin, Sharepointin ym. muiden O365-työkalujen käyttöön.

Tiedonhallintamestareilta toivomme
  • Käyttökokemusta Jemmasta ja/tai Microsoftin O365-ympäristöstä muusta organisaatiosta
  • Teams- ja/tai Sharepoint-osaamista (esimerkiksi tiimien käyttöoikeuksien hallinta, tiimien välilehtien rakentaminen, Sharepoint-sivujen ja niiden osien luominen)
  • Kykyä kuunnella asiakastarpeita tarkalla korvalla
  • Kykyä sovittaa yhteen ja priorisoida näitä tarpeita
  • Kykyä rakentaa tarpeista toimivia tiedonhallintaratkaisuja
  • Kiinnostuneisuutta kehittää partion sähköistä työympäristöä
Eduksi katsomme:
  • O365-ympäristöön sijoittuva automaatio- tai ohjelmointiosaaminen
  • Muiden O365-sovellusten (Yammer, Forms, Tasks jne.) hallinta

Lisätiedot

Lisätietoja pestistä antaa Kajon tiedonhallintapäällikkö Oona Pentala-Nikulainen (oona.pentala-nikulainen@partio.fi tai 050 466 5362)

Täytä hakemus