Tilannekuvamestari – Finnjamboree Kajo 2022


Tilannekuvamestari johtaa tiimiä, jonka tehtävänä on luoda puitteet ja kanavat leirin kokonaistilannekuvan seuraamiseen ja siihen reagointiin sekä leirin valmistelun että leirin aikana.

Tilannekuvamestari toimii pestissä Palveluiden osa-alueen tiedonhallintaryhmässä, johon kuuluu tiedonhallintapäällikön lisäksi 6 mestaria ja yksi tiedonhallinta-asiantuntija. Tilannekuvamestari toimii tiiminä palvelukeskusmestarin ja it-asiantuntijan kanssa.

Tässä pestissä pääset olemaan tiedon aallonharjalla ja varmistamaan leirin tilannekuvan näkyvyyden ja käytettävyyden läpi koko leiriprojektin.

Tilannekuvamestarin johtaman tiimin vastuulla on rakentaa puitteet leirin tilannekuvan seuraamiselle, kehittää kanavat tiedon keräämiseen tilannekuvaa varten sekä miettiä keinot tilannekuvan muutoksiin reagointiin.

Tilannekuvamestarin pesti on täynnä rajapintoja, sillä tilannekuvatietoa tuotetaan ja tarvitaan kaikilla leirin osa-alueilla sekä leiritoimikunnassa. Tilannekuvamestarin tuleekin tarkalla korvalla kuunnella tilannekuvaan liittyviä tietotarpeita ja toisaalta verkostoitua tilannekuvatietoa tuottavien tahojen kanssa, jotta tiedot saadaan näkyviin leirin yhteiseen tilannekuvaan.

Tilannekuvatiimin vastuulla on myös miettiä ja kehittää keinot, joilla tilannekuvamuutoksiin tarvittaessa reagoidaan erityisesti leirin aikana ja tiimi tekeekin kiinteää yhteistyötä palvelukeskustiimin kanssa.

Pesti tarjoaa toimintaa tiedon keskipisteessä ja pääset olemaan tärkeä osa leirin tiedonhallintaa. Pesti antaa mahdollisuuden olla kartalla kaikesta leirivalmistelussa ja leirillä tapahtuvasta toiminnasta. Tukenasi pestissä toimii tiedonhallintapäällikkö, tiedonhallinta-asiantuntija sekä koko muu tiedonhallintaryhmä.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pesti alkaa keväällä 2021 ja päättyy leirin jälkeen syyskuussa 2022.

Leirin valmisteluvaiheessa tiedonhallintaryhmän virtuaalisia kokouksia on noin kerran kuussa. Lisäksi pyritään pitämään vuodessa 1-2 päivä- tai iltaseminaaria (livenä tai etänä mahdollisuuksien mukaan).
Tilannekuvamestarin pesti sisältää paljon rajapintatyötä, joten on hyvä valmistautua olemaan silloin tällöin läsnä myös muiden osa-alueiden kokouksissa.
Tilannekuvatiimin kokoamiseen ja johtamiseen sekä tilannekuvatoiminnan suunnittelemiseen kannattaa varata yhteensä noin 1-2 päivää kuukaudessa.

Tässä pestissä aiempi partiokokemus erityisesti leiriltä on olennaista, jotta sinulla on jonkinlainen käsitys siitä, mitä leirin tilannekuvassa olisi hyvä olla.

Pestiin hakevalta toivomme:
  • Aiempaa kokemusta esimerkiksi leirin tilannekeskuksessa toimimisesta tai muuta kokemusta tiedonhallintatarpeista leirin yhteydessä
  • Kokemusta Microsoftin O365-ympäristön tai Jemman työkaluista
  • Innostusta erilaisten dashboard-tyyppisten ratkaisujen rakentamiseen ja testaamiseen
  • Kiinnostuneisuutta tiedon keräämisen ja välittämisen keinojen kehittämiseen

Lisätiedot

Lisätietoja pestistä antaa Kajon tiedonhallintapäällikkö Oona Pentala-Nikulainen (oona.pentala-nikulainen@partio.fi tai 050 466 5362)

Täytä hakemus