Vaeltajaluotsi / Finnjamboree Kajo 2022 (66kpl)

Ovatko vaeltajat sinulle sydäntä lähellä? Etkö ole lippukunnassa päässyt tai uskaltanut aloittaa vaeltajaluotsin pestissä? Haluatko päästä vaikuttamaan vaeltajien luotsaukseen Kajolla? Nyt on mahdollisuutesi kokeilla vaeltajaluotsin pestiä suurleirin vilskeessä.


Kehittämö huolehtii nimensä mukaisesti leiriläisten kehittymisestä pestissään ja pestin ulkopuolella, sekä osaamisen tunnistamisesta ja leiriläisten henkisestä hyvinvoinnista. Kehittämössä pääset vaikuttamaan onnistuneeseen leirikokemukseen tukemalla jaksamista, uuden oppimista ja itsensä kehittämistä. Luotsaus on yksi Kehittämön osa-alueista ja iso osa leiriä ja leiriläisten arkea. Luotsaus tekee tiivistä yhteistyötä lähes kaikkien muiden leirin osa-alueiden kanssa.


Vaeltajaluotsina tuet vaeltajia pesteissään, leirin arjessa ja partiolaisena ja ihmisenä kasvamisessa. Tärkeä tehtäväsi on tukea vaeltajia oman osaamisen ja kehittymisen tunnistamisessa. Luotsi järjestää ennen leiriä ja leirin jälkeen etätapaamisen. Ennen leiriä olevien etätapaamisten määrä vaihtelee omien luotsattavien vaeltajien pestien pituuden mukaan. Leirin aikana pidettävien vaeltajien ja vartioiden tapaamisten suunnitteleminen ja järjestäminen on sekin luotsin tehtävä. Saat tueksesi vaeltajaluotsikympin, muita vaeltajaluotseja, sekä luotsausmestarin. Älä siis huoli, yksin ei tarvitse tehdä! Pesti päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022.


Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat lisätietoja!

Lisätietoja antaa luotsausmestari Minni Koivisto (minni.koivisto@partio.fi)

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Vaeltajaluotsin pestissä on hyödyksi kokemus luotsausmallista ja vaeltajaohjelman tunteminen. Ennen kaikkea toivomme, että olet hyvä kuuntelemaan, olet turvana ja tukena, innostunut tukemaan vaeltajia pesteissään ja haluat varmistaa onnistuneen suurleirikokemuksen vaeltajille. Luotsin koulutusta sinulla ei vielä tarvitse olla, vaan voit hankkia sen leirin yhteydessä. Vaeltajaluotsin pestikuvaukseen voit tutustua täällä


Pesti edellyttää osallistumista vaeltajaluotsien yhteisiin suunnittelu-Teams-palavereihin. Lisäksi aikaa kuluu tapaamisten suunnitteluun ja johtamiseen. Tapaamisia pidetään leirin aikana ja etänä ennen ja jälkeen leirin.

Täytä hakemus