Videotuotantokymppi Finnjamboree Kajo 2022 Rauhalaakso

Sykkiikö sydämesi kameratekniikalle, videokuvaukselle sekä -tuotannolle? Haluaisitko heittäytyä jännittävän salapoliisiseikkailun vietäväksi täynnä konflikteja, korruptiota ja yllättäviä juonenkäänteitä? Etsimme videotuotantokymppiä Kajon Rauhalaaksoon!

Rauhalaakso on yksi Kajon kuudesta ohjelmalaaksosta. Jokainen laakso tarjoaa leiriläisille oman teemansa mukaisia elämyksiä, kokemuksia ja oppeja, ja kuhunkin laaksoon osallistuu kuutena päivänä noin 2000 leiriläistä kaikista leirin ikäkausista. Rauhalaakson keskiössä on erikoinen ja salaperäinen valtio, joka pyrkii hallitsemaan kansalaistensa toimintaa kyseenalaisinkin keinoin, mutta kaikki eivät onneksi niele tätä pureksimatta. Laaksopäivän aikana osallistujat selvittävät mysteeriä toimittajan roolissa osallistuen samalla hauskoihin aktiviteetteihin, joiden tavoitteina on kehittää osallistujan medialuku-, oikeudenmukaisuus-, empatia- ja neuvottelutaitoja.

Videotuotantokymppinä vastaat laakson sisäisestä videotuotannosta. Laakson läpi kantava juoni avautuu osallistujille esimerkiksi juonipaljastusvideoiden kautta. Lisäksi ohjelmarasteilla hyödynnetään liikkuvaa kuvaa – miltä kuulostaisi interaktiivisen lyhytelokuvan suunnittelu? Videotuotantokymppi saa suhteellisen vapaat kädet omien visioiden toteutukseen sekä rautaisen tiimin johdettavakseen!

Kiinnostuitko? Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat lisätietoja, niin jutellaan!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Videotuotantokympin tehtäviin kuuluu vastuu videotuotannosta sekä suunnittelu, hankinnat, oman tiimin rekrytointi ja käytännön toteutus. Kokemus videotuotannosta partiossa tai partion ulkopuolella on toivottavaa. Kymppipesti on johtamistehtävä, jossa saat johdettavaksi joukon tekijöitä, jotka tuovat suunnitelmat eloon ennen leiriä ja leirin aikana. Toivommekin sinulta jonkin verran kokemusta johtamisesta. Tukenasi ovat myös rautainen Rauhalaakson tiimi, joka koostuu laaksopäälliköstä, laaksomestareista ja muista kympeistä.

Pesti alkaa syksyllä 2021, ja päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022. Suurin osa videotuotantokympin työstä tulee tapahtumaan ennen leiriä, joten itse leirille osallistuminen ei ole välttämätöntä! Pestissä toimiminen edellyttää osallistumista laakson yhteisiin suunnittelukokouksiin Teamsissa noin kerran kuussa sekä viikonloppuseminaareihin joitakin kertoja vuodessa. Lisäksi aikaa kuluu videoiden suunnitteluun sekä toteutukseen, johtamiseen sekä oman vastuualueen edistämiseen muiden laaksojen kanssa sovitusti kokousten ulkopuolella. Pestissä toimitaan suomeksi.

Lisätiedot

Ilona Tuovinen
Ohjelmalaaksomestari
ilona.tuovinen@partio.fi

Täytä hakemus