Vuosikirjan päätoimittaja

Kiinnostaisiko sinua tietää paremmin, mitä kaikkea Lounais-Suomen partiopiirissä oikein tapahtuu vuoden aikana? Pysyykö sinulla toimittajan lehtiö kädessä ja olet hyvä hallitsemaan kokonaisuuksia? Haluatko päästä jättämään oman kädenjälkesi piirin vuodesta kertovaan vuosikirjaan? Tämä kaikki on mahdollista vuosikirjan toimituksessa.
Vuosikirjan päätoimittajan ja hänen johtamansa vuosikirjatyöryhmän tarkoituksena on kerätä piirin kuluneen vuoden aikaiset tärkeimmät tapahtumat sekä painotukset yksiin kansiin. Vuosikirjan päätoimittaja toimii yhdessä toimituskunnan sekä piirin viestinnän työntekijän kanssa. Pääset sekä kirjoittamaan itse juttuja että toimittamaan sisältöjä ja editoimaan artikkeleita. Päätoimittajana johdat koko vuosikirjan toimitusprosessia ja pääset luomaan kirjasta hienon kokonaisuuden! Samalla tutustut piirin monipuoliseen toimintaan myös luottiksen näkökulmasta.
Pestissä pääset oppimaan toimituksellista työtä, saat kokemusta päätoimittajana toimimisesta ja sekä ryhmän ja projektin johtamisesta. Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla ja päätoimittajaksi toimimalla päätoimittajana. Opit samalla myös piirin toiminnasta sekä pääset itsekin toimimaan luottiksena. Vuosikirjan päätoimittaja pestinsä myötä automaattisesti jäsen piirin viestintä- ja markkinointiryhmässä, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa Lisäksi pestiin kuuluvat kokoukset vuosikirjatoimikunnan kanssa ryhmän itse sopimassa aikataulussa sekä tekstien kirjoittamiseen ja editointiin kuluv aika

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Sinulla tulee entuudestaan olla innostunut ote sekä kiinnostus kirjoittamista kohtaan. Piirin toiminnan tuntemisesta on etua pestissä, mutta se ei ole välttämättömuus, sillä pestissä saat hyvän perehdytyksen ja läpileikkauksen koko LS-P:een. Aiempaa kokemusta piirin luottiksena toimimissta ei vaadita. Hyvistä projektinhallintataidoista on paljon hyötyä pestissä. Sen sijaan ei haittaa, vaikka kirjoittamisessa pilkkusäännöt eivät olisikaan aivan hallussa, sillä ryhmässä on kuitenkin useampi ja yhdessä katsotaan hienosäädöt kuntoon.


Lisätiedot

vuosikirjan nykyinen päätoimittaja Johanna Reponen, johanna,reponen@partio,fi
viestintä- ja markkinointiryhmän puheenjohtaja Maria Ojanen, maria,ojanen@partio,fi

Täytä hakemus