Y-traineeryhmän jäsen

Yhteiskuntasuhdetrainee -koulutus (Kavereiden kesken Y-trainee) on 16-25-vuotiaille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille partiolaisille suunnattu vaikuttamiskoulutus. Osallistujia on vuosittain n. 30 henkeä. Koulutukseen osallistuvat saavat tietoja ja taitoja vaikuttaa partiolle, sekä heille itselleen tärkeisiin asioihin. Koulutukseen kuuluu kaksi lähijaksoa syksyllä 2021 Helsingissä, sekä osallistujien paikallisesti järjestämä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvä tapahtuma oman piirinsä alueella. Y-traineeryhmä on vastuussa koulutuksen suunnittelusta, koordinoinnista ja toteutuksesta. Tyhjästä ei tarvitse lähteä, sillä koulutus on toteutettu jo neljä kertaa.

Y-traineeryhmässä hiot mm. tapahtuman järjestämiseen, viestintään ja kouluttamiseen liittyviä taitoja. Samalla syvennät omaa osaamistasi yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä Suomen Partiolaisten asiantuntijuuden teemoista: harrastaminen, metsä, nuoret tekijöinä, osaaminen ja johtaminen.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Sinun ei tarvitse olla vaikuttamistykki, mutta perusymmärrys yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta on tärkeää. Koulutuskokonaisuuden toteuttamiseen kuuluu niin merkityksellisten teemojen, kuten aktiivisen kansalaisuuden ja demokratian käsittelyä, mutta myös pullakahvien keittelyä ja pöytäryhmien uudelleenjärjestelyä – toivottavasti olet valmis molempiin innostavalla otteella.

Lisätiedot

Lisätietoja antaa y-valiokunnan johtaja Siiri Tuovila ja Y-traineeryhmän puheenjohtaja Eetu Piilola 

Täytä hakemus