Yhteiskuntasuhdevaliokunnan puheenjohtaja

Valiokunnan puheenjohtajana johdat yhteiskuntasuhteiden valiokuntaa yhdessä toiminnanalasta vastaavan hallituksen jäsenen kanssa. Toimit hänen työparinaan erikseen tarkemmin sovittavan työnjaon mukaisesti, päätehtävänäsi keskittyä johtamaan ja tukemaan valiokuntalaisia heidän toteuttaessaan toimintasuunitelmaa ja partion strategiaa. Työparisi huolehtii toiminnanalan johtamisesta osana hallitustyöskentelyä, eli järjestön tavoitteiden näkymisestä toiminnanalalla. Pestiisi kuuluu myös yhteistyö muiden valiokuntien puheenjohtajien kanssa. Puheenjohtajan käytettävissä on myös toimiston tuki.

Pestin menestyksekäs täyttäminen vaatii valiokunnan kokousten valmistelun ja johtamisen n 8 kertaa vuodessa, mukaanlukien seminaarikokoukset. Kokousten välillä aikaa kuluu kokousten valmisteluun, valiokunnan jäsenten/ryhmien toiminnan suoraan tukemiseen ja seurantaan, sekä työparin väliseen tiedonvaihtoon. Lisäksi valiokunnan puheenjohtajan odotetaan osallistuvan muutaman kerran vuodessa partion yhteisiin suuriin tapahtumiin kuten kevät- ja syyspäiville sekä Johtajatulille, sekä edustamaan valiokuntaa tai Suomen Partiolaisia yhteiskuntasuhteille tärkeissä tilaisuuksissa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Valiokunnan johtaminen on ennen kaikkea ihmisten suunnitelmallista johtamista vaativa pesti. Tehtävänäsi on rekrytoida, motivoida ja johtaa valiokuntasi vapaaehtoisia toiminnanalasi tavoitteiden mukaisesti. Johtamiskokemus piiri- tai järjestötasolta sekä keskusjärjestön toiminnan tunteminen ovat edellytyksiä pestissä menestymiselle, samoin kuin halu, asenne ja kyky tukea keskusjärjestön vapaaehtoisia menestymään omissa tehtävissään, sekä ymmärrys yhteiskuntasuhteiden toiminnanalasta. Valiokunnan puheenjohtajalle tärkeitä taitoja ovat myös joustavuus, aktiivisuus, halu kehittyä, viestintä- ja keskustelutaidot, sekä kyky yhdistää järjestön ja valiokunnan toiminnan tavoitteet toisiinsa. SP:n yhteiskuntasuhdevaliokunnan sisällä toimivat esimerkiksi vastuullisuusryhmä, kumppanuusryhmä sekä metsäryhmä.


Lisäksi tulet tekemään partion yhteiskuntasuhteiden sisältöjä hallituksen jäsenen kanssa yhdessä sovittavan työnjaon mukaisesti (esimerkiksi ulkoisten edustajien koordinointi, partion asiantuntijuuden teemojen edistäminen, piirien ja lippukuntien yhteiskuntasuhteiden tuki, vaalivaikuttaminen, partion edunvalvonta yms.)

Lisätiedot

Pääset oppimaan asia- ja ihmisjohtamista: ihmisten johtamisesta ja motivoinnista, kokonaisuuksien hallinnasta ja vuorovaikutuksesta, sekä suunnitelmien ja projektien seurannasta ja tukemisesta. Pääset näkemään ja vaikuttamaan partion suunnitelmiin ja niiden toteuttamiseen erittäin vaikuttavalta näköalapaikalta. Pääset tekemään yhdessä A-jäsenten kanssa erittäin vaikuttavaa toimintasuunnitelmaa, jonka lopputulokset koskettavat tuhansia vapaaehtoisia ympäri Suomen, sekä auttamaan valiokunnan jäseniä sen toteuttamisessa.


Opit yhteiskuntasuhteiden toteuttamisesta Suomen suurimmassa ja vaikuttavimmassa nuorisojärjestössä. Partio vaikuttaa laajasti suomalaisessa yhteiskunnassa, ja tässä pestissä pääset näköalapaikalle kehittämään partion asemaa yhteiskunnassa.

Täytä hakemus