Ympäristökymppi Tulevaisuuslaaksoon / Finnjamboree KAJO 2022

Oletko jo vahvasti matkalla kestävään tulevaisuuteen??Kiinnostaako ympäristön tila ja tulevaisuus? Jos vastasit kyllä, meillä on sinulle pesti Tulevaisuus-laakson?ympäristökymppinä!??

Tulevaisuuteen vaikuttaminen on taito, jota voi kehittää. Tulevaisuuslaakso kokoaa tarpojat ja samoajat keskustelemaan ja kuvittelemaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Miltä näyttää maailma vuonna 2040? Millaista on elämäni 20 vuoden kuluttua - miten asun ja liikun, mitä syön ja missä olen töissä? Mitä ajattelen itsestäni ja maailmasta. Mikä on minulle tärkeää??

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Ympäristökympit vastaavat Minä ja ympäristö -ohjelmakokonaisuudesta, joka on yksi laakson seitsemästä kokonaisuudesta.?Toiminnallisella alueella pohditaan ympäristön ja ilmaston tulevaisuutta. Tulevaisuudessa luonto muuttuu myös Suomessa, mutta miten? Mitä lajeja mahdollisesti häviää, mitä uusia lajeja tulee tilalle? Tieteellisen tiedon lisäksi asioita käsitellään pelillistämisen kautta. Mietitään myös, miten yksilö voi olla itsekin ympäristösankari.??

Laaksoon haetaan kahta ympäristökymppiä. Kympin pesti alkaa syksyllä 2021 rastien käytännön toteutuksen suunnittelulla. Kymppinä vastaat rasteistasi kokonaisuutena, sisältäen vaiheet aina suunnittelusta, hankinnoista ja rekrytoinnista toteutukseen ja palautekeskusteluihin asti. Saat tueksesi kokeneen joukon laaksomestareita sekä laakson muut kympit. Älä siis huoli, yksin ei tarvitse tehdä! Pesti päättyy leirin jälkeen syksyllä 2022.?

Kymppipesti on johtamispesti, jossa saat leirin aikana johdettavaksesi joukon tekijöitä, jotka auttavat sinua toteuttamaan suunnitelmasi.? Toivomme, että sinulla on kokemusta johtamisesta joko partiosta tai sen ulkopuolelta. Pesti edellyttää sitoutumista Kajon kasvatustavoitteisiin sekä reiluun, tasapuoliseen ja mielekkääseen johtamiseen. Pestiin voi hakea yksin tai yhdessä mahdollisen toisen ympäristökympin kanssa.?Pestissä toimitaan suomeksi.

Lisätiedot

Pesti edellyttää osallistumista laakson yhteisiin suunnittelu-Teams-palavereihin noin kerran kuussa sekä viikonloppuseminaareihin kerran-kahdesti vuodessa. Lisäksi aikaa kuluu laakson suunnitteluun ja johtamiseen sekä oman vastuualueen edistämistä muiden laaksojen kanssa sovitusti kokousten ulkopuolella.? 

Täytä hakemus