YSP-ryhmän jäsen, mentorivastaava

Syttyykö sydämesi viestinnälle ja markkinoinnille? Kiinnostaako kouluttaminen? Haluatko päästä mukaan hauskaan porukkaan? Jos vastasit näihin kysymyksiin kyllä, tämä pesti on sinua varten.

Pestissä toimit Suomen Partiolaisten YSP-ryhmän jäsenenä ja YSP-kurssin kouluttajana, joka osallistuu vuosittain kurssien hakijavalintojen tekemiseen. YSP-ryhmä vastaa koko Suomen YSP-toiminnasta ja sen kehittämisestä, joten pestissä pääset vaikuttamaan, miltä YSP-toiminta näyttää tulevaisuudessa koko Suomen tasolla. Pestissä pääset oppimaan myös kouluttamistaitoja sekä saat hyvän tarkastelupaikan SP:n toimintaan. YSP-ryhmän jäsenenä pääset opettelemaan itsesi ja muiden tavoitehakuista johtamista. Saat vertaansa vailla olevan muun YSP-ryhmän ympärillesi!

YSP-ryhmässä toimit mentorivastaavana eli tuet viestintäpesteistä kiinnostuneita YSPejä löytämään itselleen sopivia tehtäviä kurssin jälkeen. Lisäksi osallistut YSP-kurssin ulkopuolella järjestettävien verkossa toteutettavien YSP-iltamien suunnitteluun yhdessä verkkokurssivastaavan kanssa. Tämä rooli YSP-ryhmässä on aika uusi, joten pääset vaikuttamaan pestin sisältöön paljon ja muokkaamaan siitä omannäköisesi.

YSP-kurssilla osa ohjelmista jaetaan neljään eri linjaan: kirjoitus-, some-, esiintymis- ja kuvauslinjaan. Jokaisella YSP-ryhmän jäsenellä on vastuu jostain linjakoulutuksesta. Linjavastaavuudet päätetään ryhmän kesken vuosittain.

Pesti kestää kahden kurssin ajan sekä sitä edeltävän perehdytysajan. Lisäksi tehtävään kuuluu seuraajan perehdyttäminen pestiin. Pestin perehdytys alkaa syksyllä 2022, jolloin osallistut myös syksyn 2022 kurssimarkkinoinnin tekemiseen. Varsinainen pesti kestää vuoden 2023 YSP-kurssista seuraajan perehdyttämiseen syksyllä 2024. Osallistuiminen vuoden 2025 kurssille on myös toivottavaa. YSP-kurssit järjestetään joka vuonna tammikuussa.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Pesti vaatii viestinnän ja markkinoinnin tuntemusta ja tietämystä. Pesti ei vaadi YSP-kurssin käymistä, mutta toivomme sinulla olevan vastaavanlainen osaamistaso. Mikäli olet YSP, kurssi on tullut käydä aiemmin kuin vuonna 2022. Katsomme aiemman viestinnän ja markkinoinnin pesteissä toimimisen eduksi. Toivomme, että sinulla on näkemystä ja halua kehittää YSP-toimintaa. Pesti vaatii kykyä heittäytyä ja nauraa itselleen sekä intoa oppia ja kiinnostusta kouluttamiseen, sillä toimit yhtenä kurssin kouluttajista. Lisäksi pesti vaatii sitoutumista kurssien ja kurssimarkkinoinnin toteuttamiseen.

Pestin kiireisin aika on elokuusta tammikuuhun, kun kurssia markkinoidaan ja valmistellaan. Kurssihaku kestää noin kuukauden. Kurssin lähetessä aikaa kuluu viikoittain noin 1-3 tuntia. Tammi-heinäkuussa pesti vie aikaa joitain tunteja kuukaudessa. Yksittäisiin YSP-iltamiin kuluu aikaa noin 2-5 tuntia (sis. iltaman valmistelun, koulutuksen ja mahdolliset harjoitukset, joista annetaan palautetta). YSP-kurssin lisäksi osallistut pestissä ryhmän kokouksiin ja kurssin suunnitteluviikonloppuun. Ryhmä kokoustaa etänä noin 5 kertaa vuodessa.

Lisäksi viestintävastaavan pesti vaatii näkemystä YSP-toiminnan markkinoimisesta sekä teknistä osaamista niin sosiaalisen median kuin nettisivujenkin osalta. Toivomme YSP-ryhmän viestintävastaavalta ideoita YSP-viestinnän kehittämiseen: yksi vastaavan tehtävistä on viestintäsuunnitelman luominen.

Lisätiedot

Haku päättyy heti sopivien hakijoiden löydyttyä. 

Merkkaa kalenteriin seuraava YSP-kurssi, joka järjestetään 20.-22.1.2023 sekä kurssin suunnitteluviikonloppu, joka pidetään 15.-16.10.2022. 

Lisätietoa pestistä voi kysellä YSP-toiminnan puheenjohtajalta Anni Rossilta: anni.e.rossi@partio.fi 

YSP-kurssi on kerran vuodessa 15-22-vuotiaille partiolaisille järjestettävä viestintä- ja markkinointikurssi, joka kokoaa nuoria yhteen ympäri Suomea. Kurssin kieli on suomi. Lue lisää YSP-toiminnasta: https://www.partio.fi/partiolaiselle/tekemista-ja-kokemuksia/young-spokespeople-toiminta/ 

Täytä hakemus