Erätauko: Ilmastoystävällinen ruoka partiossa

Suomen Partiolaisten hallitus on linjannut, että keskusjärjestön tapahtumissa ja kokouksissa tarjoillaan jatkossa kasvisruokaa. Partio tavoittelee toiminnan hiilineutraaliutta vuonna 2030 ja kasvisruoka on yksi konkreettinen teko tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseksi.  
 

Mitä ajatuksia sinussa herättää kasvisruoan lisääminen partiossa? Onko se helppoa vai vaikeaa? Mitä asioita toivoisit otettavan huomioon, kun mietitään ruoan ympäristövaikutuksia partiossa? Tule mukaan Erätauko-keskusteluun jakamaan kokemuksiasi ja avartamaan ajatuksia eri näkökulmista, joita kasvisruoan lisäämiseen ja lihansyönnin vähentämiseen liittyy! 
 

Keskusteluilla halutaan tarjota mahdollisuus tuoda esiin linjauksen herättämiä ajatuksia ja kokemuksia sekä kerätä näkökulmia, mitä asioita linjauksen toimeenpanossa tulee ottaa huomioon. Keskustelut voivat myös tukea piirien ja lippukuntien omia pohdintoja ja päätöksiä kestävistä ruokavalinnoista. 

Keskustelut on tarkoitettu kaikille partiolaisille. 
 

Keskusteluryhmän koko on 4-10 henkilöä, ja ryhmiä järjestetään mahdollisuuksien mukaan useampia samana ajankohtana, jos ilmoittautuneita on paljon. 
 

Ilmoittaudu viimeistään 10.3.2022.

 

Eri näkökulmat kuuluviin rakentavasti 

Ruoka on meille kaikille tärkeä asia ja siihen liittyviin valintoihin liittyy monia arvoja ja näkökulmia. Erätauko on rakentavan keskustelun menetelmä, jonka tavoitteena on lisätä ymmärrystä ihmisten välillä ja saada erilaiset kokemukset ja tunteet kuuluviin.  
 

Keskusteluissa tavoitteena ei ole vaikuttaa tai muuttaa kenenkään mielipidettä. Haluamme tarjota jäsenistölle mahdollisuuden tuoda ääntään kuuluviin ja kuulla myös toistensa ajatuksia aiheesta. Kaikkiin keskusteluihin osallistuu ainakin yksi Suomen partiolaisten hallituksen ja Vastuullisuusryhmän jäsen. Keskustelun aluksi kuullaan taustoitus Suomen Partiolaisten linjauksesta tarjota kasvisruokaa tapahtumissa.