HeSS: Räddningskurs med första hjälpen 1 och uppdatering INSTÄLLD

I en nödsituation kan det vara frågan om minuter - kan du hjälpa? Den här kursen är en första hjälpen-kurs i förläggningsformat och samtidigt så mycket mer! På Första hjälpen 1 lär du dig grunderna i Första hjälpen och nödförstahjälp. Utbildningen består av föreläsningar och praktiska övningar och är 16 h lång. Efter avklarad utbildning får du ett elektroniskt intyg som är i kraft i tre år.

Det övriga förläggningsprogrammet handlar om nödsituationer och räddning. Nyttigt för vem som helst!

Målgrupp: Spejarscouter (åldersgräns 13 år) och äldre.

Deltagaravgift: 40€ (uppdatering 20€)

Vi betalar inte ut reseunderstöd.

I kursavgiften ingår avgiften för det elektroniska intyget; (den avgiften uppskattas vara 10-15 €). De som deltar hela veckoslutet (i första hjälpen 1) får kursboken Första hjälpen utgiven av Röda Korset.

Kontaktuppgifter: verksamhetsledare Eva Björkestam, eva.bjorkestam@hess.fi, 0400347641

Kursen arrangeras i samråd med SFV


UPPDATERINGSKURS: I samband med kursen finns möjligheter för personer med ett i kraft varande intyg från första hjälpen 1 eller 2 att uppdatera sitt intyg så att det är i kraft i tre år till (ett intyg får uppdateras endast en gång; sen måste man gå kursen på nytt, eller gå vidare till följande nivå (från Fhj1 till Fhj2). Man deltar då i kursen endast lördag förmiddag 10-14.45 (lunch ingår). Deltagaravgiften är då 20€. Lektionerna hålls i mån av möjlighet utomhus.
Denna möjlighet erbjuds endast om kursen har tillräckligt många anmälda för att bli av.