HP Yhden päivän jamboree

Vuonna 2021 tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun hämäläinen partiopiiritoiminta alkoi. Koko hämäläinen ilveskansa kokoontuu juhlistamaan merkkivuotta Hämeenlinnaan yhden päivän jamboreelle. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuma on päätetty siirtää vuodella eteenpäin.

Tapahtuma alkaa lauantaina 28. toukokuuta, kun Kantolan tapahtumapuistoon kohoaa yhden päivän ajaksi ihan oikea partioleiri. Kansainvälisten jamboree-leirien tapaan, tämäkin pieni suurleiri pystytetään niin sanotuksi peltoleiriksi, eli aukealle nurmikentälle. Kokemus on varmasti ainutlaatuinen, sillä yleensä leirimme pysyvät visusti metsän siimeksessä. Jamboree tarkoittaa myös sitä, että siinä on kaikki, mitä partiolainen tarvitsee. Hämmästyttävintä on se, että me hitaina pidetyt hämäläiset emme kuhnaile, vaan nautimme koko leirimme yhden päivän pika-annoksena.

Leiristä herätään sunnuntaina 29. toukokuuta, ja kun leiripaikka on jälleen tyhjä, partiolaiset kokoontuvat Hämeenlinnan keskustaan paraatiin ja paraatijuhlaan.

Katso lisätietoja hp.partio.fi/100vuotta