J-SP Lippukunnanjohtaja-Teams 1.11.2022 PERUTTU

Marraskuun Lippukunnanjohtaja-Teams on teemallinen tapaaminen Teamsissa. Aiheena on konfliktitilanteiden ratkaiseminen lippukunnassa.

Sovinnon taitojen työpajassa saadaan eväitä haastavien vuorovaikutustilanteidenratkaisuun ja konfliktien ehkäisyyn. Illan aikana keskustelemme siitä, mitenmeistä jokainen voisi paremmin toimia sovunrakentajana niin partiossa kuinmuussa elämässäkin.

Arkisetkonfliktit kuuluvat elämään ja parhaimmillaan ne edistävät tarpeellistamuutosta. Kärjistyneinä ja pitkittyneinä ne taas nakertavat luottamusta,hyvinvointia ja ihmissuhteita.

Sovinnon taidot ovat keskeisiä partiojohtajille, esihenkilöille, ohjaajille jakaikille, jotka edistävät ihmisten välistä kanssakäymistä erilaisissayhteisöissä. Ne paitsi tukevat yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia, niinauttavat yksilöitä pysymään yhteisön jäseninä. Restoratiivisessa kohtaamisessakeskeistä on vastavuoroisen, rakentavan vuorovaikutuksen tukeminen niin, ettäyhteisön jäsenten eri tarpeet ja näkökulmat tulevat huomioiduksi.

Työpajan kesto klo 19–20.30

Työpajassaon johdatusta aiheeseen, harjoituksia ja keskustelua tavoilla, joilla kaikkienon helppo osallistua. Työpajan sisältö on tuotettu yhteistyössä #sovinnon jaSuomen Sovittelufoorumin kanssa. Työpajan vetävät #sovinnon ohjelmajohtajaKirsi Saloranta.


Tapahtumaan ilmoittaudutaan Kuksan kautta viimeistään maanantaina 31.10. ja ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki sähköpostitse tiistaina 1.11. klo 16 mennessä.