J-SP Nuoren mielen ensiapu -koulutus


Miten ottaa puheeksi nuoresta heräävä huoli? Miten sanoittaa epävarmuutta lapsen hyvinvoinnista? Mistä etsiä apua? Tule parantamaan taitojasi mielen hyvinvointiin liittyvien asioiden käsittelyssä!

Nuoren mielen ensiapu - mielenterveysosaamista lasten ja nuorten kohtaamiseen 

Nuoren mielen ensiapu -kurssi on tarkoitettu 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa toimiville henkilöille. Koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten yleisimpiä mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja ilmiöitä. Tällä kurssilla mietimme asioita yhdessä partion näkökulmasta keskustellen.

Tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on löytää tapoja, joilla voidaan vahvistaa lasten ja nuorten mielen hyvinvointia. Kurssilla pyrimme parantamaan mielenterveysongelmien varhaista tunnistamista ja niiden puheeksi ottamista sekä partion aikuisten valmiuksia tarjota tukea ja apua mielen hyvinvointiin. 

Koulutuksen toteutus

Kurssiin kuuluu yksi lähiopetuspäivä 3.9. klo 9-16 Kuopion Partiotoimistolla. Lähiopetuspäivään on mahdollista osallistua myös etänä. Opetuspäivään osallistuminen joko läsnä tai etänä on välttämätöntä kurssin suorittamiseksi. Koulutuspäivän lisäksi kurssilaiset tekevät itsenäisesti tehtäviä Moodlessa.

HUOM! Paikanpäälle Kuopion Partiotoimistolle 3.9. kouluttautumaan mahtuu tilarajoitteiden vuoksi vain ensimmäiset 15 ilmoittautunutta, ja loput osallistuvat päivään etäyhteyksin! Etäyhteyksin saa osallistua halutessaan muutenkin, mutta lähitoteutuksen paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ilmoittautumislomakkeella lähitoteutuksen valinneista. Lähitoteutukseen osallistumalla saat parhaan hyödyn irti kurssiin kuuluvista keskusteluista. Toimithan siis nopeasti, mikäli haluat paikan lähitoteutuksesta!

Oppimista tukevat materiaalit

Opiskelun tukena toimii kurssilla saatava oppikirja (kirja on maksuton SP:n jäsenmaksun maksaneille kurssilaisille) sekä Suomen Mielenterveysseuran verkkosivujen teemaan liittyvä sisältömateriaali. Voit tutustua koulutukseen sekä verkkomateriaaleihin TÄÄLLÄ.

Kurssin hinta on 20 €.

Huom! Kurssin hinta on edullinen, koska kurssin järjestämiseen on saatu stipendiavustusta.

Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 18.8.2022

Lisätietoja voit kysyä kouluttajalta: Leena Ohtonen, p. 040 7769582, leena.ohtonen@partio.fi