J-SP Partiopäivä

Partiopäivä on partioviikon päättävä päivätapahtuma kaikille ikäkausille. Tapahtuma pidetään Kuopion keskustassa, tuomiokirkon lähettyvillä. Tapahtuma on osallistujille ilmainen. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään tiistaina 15.3.

Aamupäivällä järjestetään partiomessu ja tunnustukseton ohjelma. Lounaan jälkeen iltapäivä vietetään kaupunkiseikkailun parissa rasteja kiertäen. Rastit perustuvat katsomuskasvatukseen, partiohistoriaan ja vuosien 2022-2023 Sanoista tekoihin-ohjelmapainotukseen. Kaupunkiseikkailussa pääsee tutustumaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja viettämään hauskan iltapäivän Kuopiossa partiokavereiden kanssa!

Toivomme, että Partiopäivään on jokaisen osallistujan mahdollisimman helppo tulla. Näiden nostojen avulla voit tutkailla, miten saavutettavuus on huomioitu Partiopäivässä.
  • Hyvä olla: jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Mikäli havaitset tapahtumassa kiusaamista tai häirintää, otathan yhteyttä tapahtuman järjestäjiin (esim. rastihenkilöön).

  • Ruoka: tapahtumassa kukin saa ilmoittamaansa ruokavalioon sopivaa ruokaa.

  • Raha: Tapahtuma on osallistujalle ilmainen. Kannustamme lippukuntia tukemaan osallistujien matkoja tapahtumaan!

  • Hygienia: tapahtumassa on vessoja ja mahdollisuus huolehtia käsihygieniasta. Koronatilanne huomioidaan tapahtuman järjestelyissä ja tiedotamme tapahtumaan ilmoittautuneita esimerkiksi maskien käytöstä ennen tapahtumaa.
  • Lääkitys ja ensiapu: tapahtuman järjestäjä huolehtii paikalle ensiaputarvikkeita. Henkilökohtaisesta lääkityksestä kukin huolehtii itse tai oman lippukunnan johtajan/aikuisen kanssa.

  • Katsomus: tapahtumassa on evankelisluterilaisen seurakunnan messu ja samaan aikaan pidetään tunnustukseton ohjelma. Osallistuja saa valita, kumpaan hän osallistuu. Iltapäivällä pidettävän kaupunkiseikkailun rastit ovat tunnustuksettomia, erilaisia uskontoja ja maailmakatsomuksia voidaan kuitenkin käsitellä ohjelmassa.

  • Ohjelma ja liikkuminen: Tapahtuma pidetään ulkona ja täysin esteettömiä kaupunkiseikkailun rasteja emme voi taata. Huomioimme kuitenkin ohjelman suunnittelussa monenlaiset osallistujat ja kaikille rasteille voi osallistuja avustajan kanssa. Mikään ohjelma ei perustu ainoastaan yhteen aistiin. Tapahtuma on mielekäs kaikenikäisille osallistujille.
Piirin kevätkokous pidetään samana päivänä Kuopiossa klo 15 alkaen. Huomaathan, että kevätkokouksesta ja kokouskahveille ilmoittautumisesta on oma tapahtumansa tapahtumakalenterissa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä partiotoimistoon tai tapahtumanjohtajiin Soileen soile.lipponen(at)partio.fi tai Siiriin siiri.niinivirta(at)partio.fi. Soilelle tai Siirille voit laittaa viestiä myös, jos haluat tulla tekemään tapahtumaa.