J-SP Veneilevä Partiojohtajaperuskurssi 2/2022

Nyt kokeillaan jotain uutta! Pilotointihengessä järjestetään eteläisellä Saimaalla sekä monimuotototeutuksena Veneilevä PJ-PK. Kurssi koostuu osittain etänä tapahtuvasta koulutuksesta (8.6 ja 15.6. klo 18-21 etänä, sekä jälki(etä)tapaaminen ma 29.8.) pääpointin ollessa pienveneillä purjehdittava viikonlopun (29.-31.7.) kestävä purjehdusosio.  Ensisijaisesti kurssi on tarkoitettu purjehdus-/veneilykokemusta omaaville meripartiolaisille. Nyt jos koskaan voi päästä oppimaan sekä partiojohtajan tarvitsemat perustiedot että tekemään historiaa. 

Partiojohtaja-peruskurssi on peruspaketti kaikesta siitä, mitä itsenäisesti toimivan partiojohtajan tarvitsee tietää. Kurssin aiheina on johtaminen, partion arvot ja menetelmät, lippukunnan toiminta, turvallisuus partiossa sekä tapahtumien johtaminen. Partiojohtajaperuskurssi on tarkoitettu kaikille yli 18-vuotiaille partiolaisille. Kurssi tukee lippukunnan pesteissä toimivia vaeltajia ja aikuisia. Koulutuksen tavoitteena on johtamistaitojesi ja -tietojesi kehittäminen lippukunnan johtamisen, lasten ja nuorten kanssa toimimisen sekä projektityöskentelyn näkökulmasta.

Veneilevä pj-kurssi koostuu etäkoulutustapaamisista ennen ja jälkeen veneilyviikonlopun, yhdestä kurssiviikonlopusta Saimaalla veneillen ja kurssisisältöjä oppien sekä lippukunnassa suoritettavasta johtamisharjoituksesta. Johtamisharjoitukseen liittyvän ohjeistuksen löydät osoitteesta: https://jarvisuomi.partio.fi/lippukunnalle/koulutukset/perustaso/ 

Johtamisharjoituksen aihe tulee hyväksyttää kurssinjohtajalla (Niko Purmonen, niko.purmonen@partio.fi) etukäteen, ennen kuin ryhdyt harjoitustasi suunnittelemaan.

Kurssin veneilyosuus järjestetään 29.-31.7.2022. Lisäksi koulutukseen kuuluu etäillat 8.6 ja 15.6. klo 18-21, sekä kurssin päättävä jälkitapaaminen ma 29.8. etänä. Kaikilla osilla tulee olla läsnä.
Koulutuksen ilmoittautumisaika: 20.4.-17.5.2022. Mikäli kurssi on täynnä, suosittelemme ilmoittautumaan varasijalle. Kurssin kokoa ja toteutustapaa voidaan muuttaa voimassa olevien koronarajoitusten ja -suositusten mukaan.

Kurssin hinta on 120€.


Lisätietoa koulutussisällöistä Suomen Partiolaisten sivuilta.