L-SP Tapahtuma aikuisille: Merellinen retki Katanpään linnakesaarelle I


Merellinen retki Katanpään linnakesaarelle 


Lähtö- ja paluusatama Uusikaupunki - kohde Katanpään linnakesaari  

Lähde kanssamme viettämään merellistä päivää Uudenkaupungin Merihaiden koulutusalus m/s Kristalla Katanpään linnakesaarelle.  

Taitamme merimatkaa Uudenkaupungin Merihaiden koulutusalus m/s Kristalla, joka on vanha Pohjanmeren troolari. Kohteemme Katanpään eli Lypertön linnakesaari sijaitsee Selkämeren kansallispuistossa ollen sen eteläisin käyntikohde. Saaren värikäs historia tarjoaa tarinoita sotasatamasta vankisaareen.  

Paikkana linnake on todella upea kokonaisuus, niin luonnon kuin sotilasrakenteidenkin takia. Historiallisella saarella pääset mm. kulkemaan venäläisten 1900-luvun alussa Amurin ja Mantsurian alueelta tuomien vankien junttaamaa kaksi kilometriä pitkää mukulakivitietä. Löytyypä saarelta viimeinen tiedossa oleva tsaarin aikainen puinen vesitornikin.  

Ja tiesitkö, että saarella olleelta louhokselta vankien louhimia nupukiviä löytyy ympäri Suomen ja Euroopan katuja ja kivettyjä pihoja? 

Merimatkan aikana saamme nauttia suolantuoksuisista tuulista, ja saarella meitä odottaa opastetun kierroksen lisäksi keittolounas.  

ps. Kansallispuistobongarit - tässä oivallinen tilaisuus kartuttaa pistetiliä Selkämeren osalta.  

Kokopäiväretki (tarkempi aikataulu ilmoitetaan osallistujille lähempänä).  Mukaan mahtuu maksimissaan 30 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Hinta: 50 € / hlö 

VIP 31.1.

Aikuis- ja luottisryhmä, Kati Haapasalo, 040 577 0559, kati-
Marika.haapasalo@partio.fi ja Päivi Jouste, 045 1341 691, paivi.jouste@partio.fi 


Tapahtumassa huomioidaan seuraavat Helppo tulla -kriteerit: 

Hyvä olla 
Tapahtumaan on aktiivisesti rakennettu ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana.  

Ruoka 
Osallistujien ruokavaliot huomioidaan ja niistä ei tehdä numeroa. Allergiat huomioidaan ruoan valmistuksessa, tarjoilussa ja tiskauksessa sekä ruoka-aineita sisältävissä ohjelmissa.  

Liikkuminen 
Tapahtumapaikalle on mahdollisuus saapua julkisilla kulkuyhteyksillä, kimppakyydillä tai yhteiskuljetuksella.  

Kieli 
Tapahtumassa käytetty kieli ja viestintä on ymmärrettävää myös heille, jotka eivät tunne partioslangia. Osallistujan on mahdollista tutustua ohjelmaan ja sen soveltuvuuteen etukäteen.  

Katsomus 
Tapahtumasta ja sen aktiviteeteista on tehty kuvaus, joka kertoo kenelle tapahtuma ja aktiviteetit sopivat. Tapahtumaan on luotu ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa. Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja).  

Markkinointi ja ilmoittautuminen 
Ilmoittautumistiedoissa mainitaan henkilö tai taho, jonka kanssa ilmoittautuja voi keskustella erityistarpeen huomioimisesta ja sopia tarvittavista järjestelyistä.  

Keneltä voi tarvittaessa kysyä lisää 
Kati Haapasalo ja Päivi Jouste