PP- Luotsikurssi

Luotsikoulutus on tarkoitettu lippukunnissa tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotseina toimiville tai sellaiseksi aikoville. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee tarpoja-, samoaja- tai vaeltajavartion vartionjohtajaa tehtävissään. Hän auttaa toiminnan suunnittelussa, on läsnä silloin kun tarvitaan ja toteuttaa vaativampia ohjelma-aktiviteetteja.

Koulutuksessa opit hahmottamaan 13-22-vuotiaiden ikäkausiohjelmien kokonaisuuden, syvennyt oman pestisi mukaiseen ikäkauteen sekä luotsin rooliin. Mukana on myös nuoria ja heidän ohjaamistaan sisältäviä kokonaisuuksia. Kurssilta saat konkreettisia ideoita toiminnan suunnitteluun, apua ohjelman toteuttamiseen sekä vertaistukea muilta samassa pestissä olevilta johtajilta.

Luotsien on suositeltavaa olla partioaikuisia eli yli 22-vuotiaita. Osallistujien tulee olla vähintään 18-vuotiaita. Osallistumisvaatimuksena on suoritettu partiojohtajien peruskoulutus (PJPK).

Luotsikoulutuksesta saa 1,5 opintopistettä, jotka kelpaavat monissa oppilaitoksissa. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen, Järvi-Suomen ja Lapin Partiolaisten kanssa.

Tapahtumalla on Helppo Tulla -tunnus eli valmius huomioida osallistujien tarpeet seuraavien osa-alueiden osalta: Hyvä olla, ruoka, katsomus sekä lepo ja yöpyminen. Lisätietoa:  partio.fi/helppotulla

Koulutus järjestetään kaksipäiväisenä Lapuan Esantuvalla samaan aikaan akela-sampokurssin kanssa. 

Esantuvalla on mahdollista yöpyä jo perjantaista alkaen erillistä korvausta vastaan. (Koronarajoitusten takia koulutus voidaan tarvittaessa toteuttaa monimuoto-koulutuksena, jolloin järjestetään yksi lähipäivä ilman majoitusta.)

Hinta: 55€

Järjestäjä: Luotsikoulutusjaosto

Lisätiedot: Mari Hurskainen, etunimi.sukunimi@partio.fi

VIP: 15.10. -> Jatkettu 31.10. asti!