PERUTTU – PP- Luotsikurssi

Kurssi on osa Kurssikoitosta, joka koronarajoitusten vuoksi  hajautetaan ympäri Oulun seutua. Kurssit toteutetaan suunnitelluilla aikatauluilla.

Luotsikurssi on tarkoitettu lippukunnissa tarpoja-, samoaja- tai vaeltajaluotseina toimiville tai sellaiseksi aikoville. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee tarpoja-, samoaja- tai vaeltajavartion vartionjohtajaa tehtävissään. Hän auttaa toiminnan suunnittelussa, on läsnä silloin kun tarvitaan ja toteuttaa vaativampia ohjelma-aktiviteetteja.

Koulutuksessa keskitytään oman pestin mukaiseen ikäkauteen sekä luotsin rooliin. Lisäksi käsitellään nuoria ja heidän ohjaamistaan sisältäviä kokonaisuuksia. Kurssilta saa konkreettisia ideoita toiminnan suunnitteluun, apua ohjelman toteuttamiseen sekä vertaistukea muilta samassa pestissä olevilta johtajilta.

Luotsien on suositeltavaa olla partioaikuisia eli yli 22-vuotiaita.  Kurssille osallistuvan tulee täyttää 18 vuotta ennen kurssia.   Osallistumisvaatimuksena on suoritettu partiojohtajaperuskurssi.

Kurssista saa 1,5 opintopistettä, jotka kelpaavat monissa oppilaitoksissa. Koulutukset järjestetään yhteistyössä Opintokeskus Siviksen, Järvi-Suomen ja Lapin Partiolaisten kanssa.

Tapahtumalla on Helppo Tulla -tunnus eli valmius huomioida osallistujien tarpeet seuraavien osa-alueiden osalta: Hyvä olla, liikkuminen, ruoka, katsomus sekä lepo ja yöpyminen. (sähkö ja sisämajoitus tarvittaessa). Lisätietoa:  partio.fi/helppotulla

Kurssi järjestetään kaksipäiväisenä maastokurssina Niittykärppien erähenkisellä kämpällä Limingassa. 

Koulutus alkaa perjantaina jatkuen iltaan ja päättyy lauantaina iltapäivällä.  Kurssipaikalla on mahdollisuus yöpyä pääsääntöisesti ulkona (järjestäjien pj-teltassa, omassa teltassa tai riippumatossa). Koronarajoitusten takia kurssi voidaan tarvittaessa toteuttaa monimuoto-koulutuksena, jolloin järjestetään yksi lähipäivä ilman majoitusta.

Hinta: 55€

Järjestäjä: Luotsikoulutusjaosto

Lisätiedot: Mari Hurskainen, etunimi.sukunimi@partio.fi

VIP: 9.5. - Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 16.5. asti!