SP Eräopaskurssi – teoriaosa

Kaipaatko lisää vahvistusta retkeilytaitoihisi?

Oletko kiinnostunut pääsemään mukaan retkeilyhenkiseen porukkaan piiri- tai SP:n tasolla?

Haluatko oppia liikkumaan varmemmin niin metsässä kuin avotunturimaastossa ympäri vuoden?

Kaipaatko lisää motivaatiota partiotoimintaasi tai hieman extremeä?

************

Suomen Partiolaisten eräopaskurssi, joka järjestetään 2-3 vuoden välein, tulee jälleen.  

Kurssi sopii hieman kokeneemmille retkeilijöille ja vaeltajille jotka haluavat parantaa taitojaan liikkua pohjoismaisessa metsä- ja avotunturimaastossa niin kesällä kuin talvellakin. 

Kurssin tavoitteena on kouluttaa partiolaisten eräoppaita tukemaan ja edistämään lippukuntien, piirien ja SP:n retkeily- ja vaellustoimintaa. Kurssi tarjoaa kehittyneelle retkeilijälle ja vaeltajalle haasteita, jotka tukevat osallistujia omassa retkeilyssään ja vaeltamisessaan. 

Kurssilla opetellaan niin käytännön tason taitoja luonnossa liikkumiseen, erilaisten retkeilyvälineiden käyttöä, hätä ja poikkeustilanteissa toimimista, vaelluksen johtamista ja suunnittelua partiomaisesti sekä ruokailun hoitamista erilaisilla vaelluksilla. Kurssi sisältää teoriakoulutusta, omatoimisia harjoituksia ja tehtäviä sekä talvivaelluksen, että järjestettävän kesävaelluksen.

Kurssin sisältö on laaja ja osallistujalta edellytetään omatoimista työskentelyä ja valmistelua myös kurssiosien välissä. Kurssin osallistumiseen vaaditaan riittävä fyysinen kunto, viikon talvivaelluksella pitää pärjätä ja pystyä opettelemaan uusia asioita.

Osallistujalta edellytetään

- Suoritettua partiojohtajan peruskurssia
- 20v ikää
- SPR:n Ensiapu-1 tason ensiaputaitoja
- Hyvää fyysistä kuntoa
- Hyvää suunnistustaitoa
- Hyvät kesävaellustaidot
- Kohtalaiset talvivaellustaidot

Kurssiosat

-Teoriaosa: 13.-16.8.2020 / Evo  (vara-ajankohta tälle on 1.-4.10.2020 jos teoriaosaa joudutaan pandemiatilanteen johdosta siirtämään)
- Talviosa:   26.12.2020 - 3.1.2021 / Pyhä-Luosto
- Kesäosa:  12.-20.6.2021 / Lappi
- (Syys- ja kevätosat: omatoiminen viikonloppu, vapaavalintainen paikka)

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on auki 17.6.2020 asti tai siihen asti kun osallistujamäärä tulee täyteen. Kuksa-ilmoittautumisen jälkeen toimitetaan linkki täydentävään kyselyyn. Kurssille ilmoittautuneet arvioidaan täytetyn sähköisen kyselyn ja kurssinjohtajan kanssa käytävän puhelinkeskustelun pohjalta. Tällä pyritään varmistamaan kurssille ilmoittautuvien lähtötaso riittäväksi siten, että kurssille osallistuminen on sujuvaa ja turvallista. Kurssin staabi päättää osallistujien soveltumisesta kurssille ilmoittautumisen yhteydessä kerättyjen tietojen ja tarvittaessa lisätietojen perusteella. 

Kurssille pyritään ottamaan noin 25 kurssilaista.


Teoriaosan hinta on 90 e. Kurssin kokonaishinta riippuu osallistujamäärästä ja asettuu 400e-500e väliin. Lisäksi osallistujalle tulee kuluja kurssipaikoille matkustamisesta.