SP Kansainvälisesti karkuteillä — mielipiteet maailmalle

Voiko tavallinen partiolainen vaikuttaa kansainvälisiin asioihin? Onko yksittäisen henkilön mielipiteellä merkitystä, kun asioista päätetään maailmalla? Kansainvälisesti karkuteillä -tapahtumassa pääset tuomaan mielipiteesi partion kansainväliseen päätöksentekoon, rauhantyöhön ja oppimaan lisää KV-partion tarjoamista mahdollisuuksista! Nyt on täydellinen hetki vaikuttaa!

Partiotyttöjen maailmanliitto WAGGGS:n ylin päättävä kokous kokoontuu Kyprokselle tulevana kesänä. Suomen Partiolaiset käyttää äänivaltaansa kokouksessa ja on mukana päättämässä, mitä maailmanjärjestössä tulevina kolmena vuonna tapahtuu. WAGGGS vaikuttaa jäsentensä toimintaan ja lisäksi toimii aktiivisesti esimerkiksi YK:ssa nuorten oikeuksien puolustajana. Kansainvälisesti karkuteillä -tapahtumassa kerrotaan lisää WAGGGS:n toiminnasta ja osallistujat pääsevät keskustelemaan yhdessä ja kertomaan mielipiteensä kesällä käsiteltäviin asioihin. Ennakkotietoja tai -kokemusta ei tarvita!

Kansainvälisesti karkuteillä järjestetään Tampereella 29.4.2023 klo 10:00-16:00 ja se on suunnattu samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Tapahtumapaikkana toimii Aleksanterin koulutalo (Hallituskatu 26, 33200 Tampere).  Osallistuminen on maksutonta ja siihen kuuluu lounas ja kahvit (ota oma kahvimuki mukaan). Huomaathan, että osallistujan tulee kustantaa matkansa Tampereelle itse. Osallistuminen ei vaadi muuta kuin ilmoittautumisen ja paikalle saapumisen! Työpajat ja muu ohjelma on suunniteltu niin, että vaikka kansainvälinen partio olisi sinulle ennestään tuntematonta, voit silti lähteä kanssamme karkuteille kaukomaille!

Tapahtumassa on kaksi työpajaa: "Vaikuta WAGGGS:iin!" sekä "Partiolaiset ja rauha". WAGGGS-työpajaa järjestetään kaksi erilaista, heille joilla on etukäteistietoa WAGGGS:sta ja niille, jotka ovat kiinnostuneita mutta eivät vielä tunne maailmanjärjestöjen toimintaa. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita, millaiset etukäteistiedot sinulla on. Työpajojen lisäksi ohjelmassa esitellään muita kansainvälisen partion tarjoamia mahdollisuuksia kuten partiokoteja, tulevia partiotapahtumia ja vastataan KV-aiheisiin kysymyksiin (KV-messut)!

Alustava aikataulu

 

09:30        Aamukahvit ja KV-messut aukeavat 

10:00        Tilaisuus alkaa

10:30        Tauko ja siirtymä      

10:45        Työpaja 1    

12:15        Lounas

13:45        Työpaja 2

15:15        Yhteenveto

16:00        Lopetus

16:30        KV-messut kiinni

Kansainvälinen karkumatka jatkuu myös huhtikuun jälkeen! Suomen edustajat ottavat toiminnassaan tapahtuman osallistujien mielipiteet huomioon ja vievät niitä eteenpäin kokouksessa heinäkuussa. Syyskuussa edustajat esittelevät etänä, minkälaisia päätöksiä tehtiin ja sitä, mitä vaikutusta tapahtumassa kerätyillä mielipiteillä oli. Tarkempi päivämäärä tälle julkaistaan viimeistään 29.4.

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ 2.4.


Lisätietoja tapahtumasta voit kysyä jere.huotari@partio.fi