SP LuotsiSatelliitti

Tervetuloa valtakunnalliseen LuotsiSatelliittiin! 


LuotsiSatelliitti kokoaa yhteen niin tarpoja-, samoaja- kuin vaeltajaluotsitkin sekä kaikki muut luotsaamisesta kiinnostuneet. Päivän ohjelma toteutetaan etänä, mutta joillakin paikkakunnilla on mahdollisuus myös ohjelmaan osallistumiseen livenä.  


Päivän ohjelma 

(livetapahtumien aikataulu saattaa poiketa yhteisestä)


10.00-10.15 Tervetuloa  

10.15-11.15 Partio kasvattaa hyvään johtajuuteen  

Mitä käytännössä tarkoitamme tällä strategian painopisteellä partiokasvatuksen näkökulmasta? Miten partiokasvatuksessa huomioidaan lapsen ja nuoren nousujohteinen johtajuuskasvatus? Mitä hyötyä on partion johtamiskasvatuksesta? 

11.15-12.00 Ryhmänohjaajakoulutus ja -kokemus nuoren johtamisen oppimisessa 

Ryhmänohjaajakoulutus eli ROK on päivittynyt. ROK koskettaa jokaisen ikäkauden luotsia. Tässä puheenvuorossa pohditaan, mikä merkitys on ROK:lla ja luotseilla nuoren johtajan pestin alkutaipaleella.  

12.00-13.00 Lounastauko 

13.00-14.30 Ryhmäprosessin luotsaaminen 

Mitä luotsin tulisi tietää ryhmäprosessista ja sen luotsaamisesta? Mitä luotsi voi tehdä luotsatakseen ryhmäprosessia eteenpäin - vai tulisiko niin edes tehdä?  

Miten ryhmäläisten erilaiset tarpeet esim. mukana olon ja huomion suhteen vaihtelevat, ja miten tarpeet voidaan ottaa paremmin huomioon? Miten näitä tarpeita voisi tyydyttää esimerkiksi verkossa toteutuvassa etätoiminnassa ja -luotsauksessa? 

Tämä interaktiivinen työpaja laittaa osallistujansa muistelemaan erilaisia ryhmiä ja haastaa ajattelemaan omia tarpeitaan ryhmissä. Työpaja antaa vinkkejä niin arkeen kuin partioonkin. 

14.30-15.00 Kahvitauko 

15.00-16.30 Näin itse luotsaan – käytännön vinkkejä ja kokemusten jakamista saman ikäkauden luotsien kesken 

Tässä tuokiossa jakaudumme luotsaamiimme ikäkausiin. Valmistaudu jakamaan omia kokemuksia ja vinkkejäsi tai vain kuuntele, miten joku muu on luotsin tehtävää hoitanut. 

16.30-16.45 Ajankohtaista juuri nyt tarpojille, samoajille ja vaeltajille  

Tämän vartin aikana kurkistamme tarkemmin niihin teemoihin ja materiaaleihin, jotka ovat juuri nyt ajankohtaisia kolmelle vanhimmalle ikäkaudelle. 

16.45-17.00 LuotsiSatelliitin päätössanat 

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä LuotsiSatelliitin etätapahtumaan
(viimeinen ilmoittautumispäivä torstai 22.10.) 

Jos tilanne sallii ja itse haluat, voit liittyä mukaan myös livetapahtumassa. Ilmoittaudu siinä tapauksessa valitsemasi tapahtuman linkin kautta. Linkkejä lisätään sitä mukaa, kun live-tapahtumia ilmaantuu. 

Ilmoittaudu tästä LuotsiSatelliitin Partioasemalla järjestettävään tapahtumaan

Ilmoittaudu tästä LuotsiSatelliitin Joutseno-talolla järjestettävään tapahtumaan

 

Lisätietoja: Kaisa Johto, Sonja Uschanov sekä SP:n toimistolla Julia Parkko, kaikkien osoitteet muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi