SP LuotsiSatelliitti

Tervetuloa valtakunnalliseen LuotsiSatelliittiin lauantaina 8.10.2022!  

LuotsiSatelliitti kokoaa yhteen niin tarpoja-, samoaja- kuin vaeltajaluotsitkin sekä kaikki muut luotsaamisesta kiinnostuneet. Päivän ohjelma toteutetaan etänä, joten voit osallistua yksin kotisohvalta tai yhdessä luotsikaveriesi kanssa esimerkiksi kololta. 

Ohjelma

10:00 Päivän aloitus 

10:30 Tutkimustietoa siitä, miten nuoret kokevat harrastus- ja järjestötoiminnan

12:00 Lounas 

12:45 Moninaisuus vanhemmissa ikäkausissa 

Partio on harrastuksena avointa ja yhdenvertaista kaikille. Harrastamisen kynnys saattaa kuitenkin olla tavallista korkeammalla esimerkiksi kulttuurisista, sosiaalisista tai fyysisistä syistä. Millaisia ajatuksia moninaisuus ja kaikille avoin partio sinussa herättää? Millaista tukea, neuvoa ja koulutusta tarvitsisit toiminnan ohjaamisen tueksi? Mietityttääkö riittävätkö oma osaaminen ja taidot kohtaamaan avoimesti kaikkia nuoria?

13:45 Minä luotsina

Luotsin pestikortti kertoo luotsin tehtävässä tarvittavia taitoja. Happihyppelyn aikana arvioimme, millaista osaamista meillä jo on luotsin pestiin liittyen ja mitä mahdollisesti olisi hyvä vielä harjoitella. Tämän rupeaman voit toteuttaa ulkona kuulokkeiden kanssa kävellen.

14:15 Kahvipaussi 

14:30 Johtaminen, valmentaminen, luotsaus – Luotsi osaa mitä vain tarpeen mukaan

Mitä eroa on luotsaamisella, johtamisella ja valmentamisella? Luotsin roolissa pääsemme käyttämään kaikkia kolmea tekniikkaa. Mikä tyyli sopii mihinkin tilanteeseen? 

15:15 Näin käytän kompassia nuorten kanssa

Tutustumme Kompassin käyttöön ja mahdollisuuksiin luotsin tehtävässä.

15:45 Päivän lopetus ja palaute

Ilmoittaudu LuotsiSatelliittiin mukaan 5.10. mennessä. Ilmoittautuneille lähetetään tapahtuman Teams-linkki viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä.  

 

Tervetuloa mukaan! 

 

Lisätietoja: Sonja Uschanov sekä SP:n toimistolla Julia Parkko, osoitteet muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi