Uusimaa – Lippukuntapäivä

Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta ja saamaan vinkkejä sekä motivaatiota toimintaan. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa tomivaa varten, tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Tarjolla on työpajoja ja koulutuksia aamupäivällä (klo 10-12) sekä iltapäivällä (klo 13-15). Ilmoittautumisajan päätyttyä lähetämme osallistujille työpajoihin osallistumislinkit ja mahdolliset osallistumisohjeet.

Voit valita työpajateemoista itsellesi mielenkiintoisimman.

Aikataulu:

10.00-12.00
Katsomusta Katsastamassa
Kestävä kehitys ja partio
Perhepartio-ohjaajakoulutus

13.00-15.00

Ansiomerkit tutuksi
Miten kohdata ja ohjata haastavasti käyttäytyvää lasta?
Valkama 2020+1

Työpajakuvaukset:

Kestävä kehitys ja partio

Miten kestävä kehitys näkyy partiossa? Mitä voimme partiolaisina tehdä muuttuvassa maailmassa, jotta se säilyy tuleville sukupolville?
Tässä työpajassa pohditaan kestävää kehitystä partion näkökulmasta ja tutustutaan keskustellen konkreettisiin tekoihin lippukunnassa, piirissä ja SP:ssä, jotka edistävät kestävää tulevaisuutta.

Miten kohdata ja ohjata haastavasti käyttäytyvää lasta?

Työpajassa lähestytään haastavaa käytöstä partiossa ratkaisukeskeisesti ja hyödyntäen positiivisen psykologian ajatuksia.  
Jos mielessäsi on jokin oman partioarkesi haaste, joka pohdituttaa, voit mielellään lähettää siitä lyhyen kuvauksen (muistaen yksityisyyden suojan) työpajan vetäjälle etukäteen sähköpostilla taru.salonsaari@uusimaa.partio.fi.  
Tervetuloa mukaan!

Perhepartio-ohjaajakoulutus

Tämä on peruskoulutus kaikille perhepartio-ohjaajille sekä toiminnan mahdollistamisesta lippukunnassa kiinnostuneille, esimerkiksi ohjelmajohtajille ja lippukunnanjohtajille. Koulutus on hyödyllinen myös kaikille perhepartioryhmän aikuisille, jotka voivat järjestää ryhmän kokoontumisia. Koulutuksessa saa kattavan kuvan Suomen partiolaisten perhepartio-ohjelmasta ja sen soveltamisesta lippukunnan perhepartioryhmän toimintaan.

Koulutus antaa valmiudet ohjata ja aloittaa perhepartiotoiminta lippukunnassa. Koulutuksen aikana tehdään toimintasuunnitelma perhepartion kaudelle, opitaan perhepartioikäisestä lapsesta, tarkastellaan toimintaa lippukunnan näkökulmasta ja harjoitellaan soveltamaan ohjelmaa omalle porukalle sopivaksi.
Olit sitten konkari tai vasta ajatusta herättelevä, tervetuloa mukaan!

Katsomusta Katsastamassa

Tule ottamaan selvää ensi vuoden ohjelmapainotuksesta ja kasvamaan katsomuksessasi.

Mitä ansiomerkkiä hakisin - ja mitä siihen tarvitaan?


Miten ansiomerkkejä haetaan? Kenelle niitä voi hakea? Saa vastaukset kaikkiin kysymyksiisi ansiomerkeistä, valitse sopiva merkki tarkoitukseen tai työstä hakemus valmiiksi palautetoimikunnan jäsenen avustuksella.

Valkama 2020+1

Työpajassa esitellään leiriin liittyvät ennakkotehtävät, joiden avulla lippukunnat voivat virittäytyä ensi kesän piirileiriin. Lisäksi keskustellaan ensi kesän leiristä mahdollisuuksineen ja uhkineen.


The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to learn and get inspired! You can choose which workshops you want to attend. 

  • Ilmoittautuminen päättyy: 28.10.2020 

  • Osallistumismaksu: Maksuton piirin tarjoama tapahtuma.

  • Lisätietoja: uusimaa@partio.fi