Uusimaa & PäPa – Vaeltajien purjehdus

Lähde etsimään saimaannorppaa!

Toukokuu on mitä parhainta aikaa nähdä saimaannorppa kuivattelemassa rantakivellä. Tästä syystä Uudenmaan ja PäPan vaeltajaohjelmaryhmä järjestää vaeltajille viikonloppupurjehduksen 20-22.5.2022 Etelä-Saimaalle (emme kuitenkaan pysty takaamaan norppahavaintoja). 

Liikumme viikonlopun aikana Joutsenon Nuotioveljien kahvelikuunarilla s/y Toverilla. Toveri on upea, kaksimastoinen purjealus vuodelta 1934. Lisätietoa ja kuvia aluksesta

Tapahtuma alkaa perjantaina 20.5. klo 19 Joutsenon asemalla, josta liikumme kävellen Joutsenon venesatamaan. Matkaa asemalta satamaan kertyy reilu 3 km. Tapahtumaan ei järjestetä erillistä yhteiskuljetusta, mutta paikalle pääsee näppärästi esimerkiksi junalla. Olethan järjestäjiin yhteydessä, mikäli tapahtuman aloitusaika tuottaa aikatauluhaasteita. Olemme takaisin Joutsenon asemalla sunnuntaina noin klo 17. 

Tapahtuma on suunnattu kaikille Uudenmaan ja PäPan vaeltajille. Aiempaa kokemusta veneilystä tai meripartiosta ei tarvita. Viikonlopun aikana harjoitellaan navigointia, aluksen ohjausta sekä muita aluksen kulkuun liittyviä aktiviteetteja. Toivottavasti pääsemme myös liikkumaan purjeilla. Tapahtumaan mahtuu mukaan 16 osallistujaa. Minimiosallistujamäärä, jolla tapahtuma järjestetään, on 10 osallistujaa. 

Ilmoittaudu viimeistään: 5.5.2022

Osallistumismaksu: 40€. 

Lisätietoja: Lauri Huitula, lauri.huitula@gmail.com; Ilmoittautumisasioissa piiritoimisto: 0504460057, uusimaa@partio.fi