Puhujat

Miltä näyttää tulevaisuutemme tämän kaiken myllerryksen keskeltä? Millaisia ovat yritykset 2030-luvulla? Mikä kantaa yrityksiä ja yhteiskuntaamme ja millaisia taitoja siihen tarvitsemme? Mitä isoja kysymyksiä meidän pitää ratkaista, jotta 2030-luku on entistä parempi? Ketkä ovat keskeiset sidosryhmämme tulevaisuudessa?

Mahdollistaja2030 -seminaari on siirretty syksylle 2022 vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Jätä yhteystietosi, niin saat tietää lisää ensimmäisten joukossa!

Mahdollistaja 2030 -seminaari on yrityksille paikka kuulla tulevaisuudesta ja tulevaisuuden tekijöistä. Keskustelemme tekoälystä, digitalisaatiosta, nuorten yrittäjyydestä, biodiversiteetistä ja Suomen tulevaisuudesta tässä muutosten ja kriisien värittämässä maailmassa. Miten rakennamme yhdessä kestävää tulevaisuutta?

Haluatko kuulla, mitä aiheesta sanovat Cargotecin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Herlin tai OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio? Entä mitä sanottavaa on Nuori Yrittäjyys ry:n toimitusjohtajalla Virpi Utriaisella ja F-Securen hallituksen puheenjohtajalle Risto Siilasmaalla? Heillä ja muilla puhujillamme on painavaa sanottavaa.

Keynote-puhujat

Ilkka Herlin

Ilkka Herlin

Ilkka Herlin on talouselämän ja luonnonsuojelun vahva vaikuttaja ja Cargotecin hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja. Herlin tunnetaan aktiivisena ympäristötoimija ja hän on mm. Elävä Itämeri säätiön (BSAG) perustajajäsen ja hallituksen jäsen.

Herlin on kollegoidensa kanssa perustanut kaksi ekologista yritystä: Soilfood Oy:n uudistavaan kierrätysmaatalouteen ja Q Power Oy:n uusiutuvan energian varastointiin.

 

 

Sauli Niinistö

Sauli Niinistö
Tilaisuuden avauspuheenvuoron pitää Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Niinistö on Suomen Partiolaisten virallinen suojelija.

 

 

 

Kirsi Piha

Yrittäjä ja tietokirjailija Kirsi Piha on ex-poliitikko ja viestintätoimiston Ellun Kanojen perustaja. Piha on perustanut Purpose Research Instituten tutkimaan ja auttamaan yrityksiä, tiimejä ja ihmisiä rakentamaan merkityksellistä (työ)elämää.

Piha on kirjoittanut useita tietokirjoja muutoksesta, kommunikaatiosta, strategiasta ja hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa merkityksellisyydestä.

 

 

Timo Ritakallio

Timo RitakallioTimo Ritakallio on OP Ryhmän pääjohtaja ja johtamisen ja yritysten strategian tuntija sekä tunnettu kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja.

Pitkän finanssiuran lisäksi hän on julkaissut väitöskirjan Shaping Elements While Maintaining Fit (2016) käsittellen Euroopan suurimpien pankkien strategioita sekä kirjoittanut strategiakirjan Elävä strategia (2018) yhdessä Timo O. Vuoren kanssa.

 

 

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaa on tietoturvayhtiö F-Securen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja sekä toimii lukuisissa suurissa sekä start up -teknologiayrityksissä neuvonantajana, hallituksen jäsenenä tai sijoittajana.

Kansainvälisiä neuvonantajarooleja hänellä on yritysten lisäksi yliopistoissa sekä esimerkiksi EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Global Tech Panelin jäsenenä. Hän on myös valtiovarainministeriön asettaman teknologianeuvottelukunnan puheenjohtaja.

 

Virpi Utriainen

Virpi Utriainen

Virpi Utriainen on yrittäjyyskasvatuksen, verkostojohtamisen ja järjestötyön asiantuntija. YritysEspoon toimitusjohtajaksi siirtyvä Utriainen on toiminut pitkään suomalaisen yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestön Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtajana tavoitteena kasvattaa nuorten yrittäjämyönteisyyttä ja tukea nuorten ensiaskelia yrittäjyydessä ja itsensä työllistämisessä.

Utriainen on toiminut kansallisesti ja kansainvälisesti verkostojen rakentajana sekä varainhankinnassa.

 

Tervehdykset

Leena Niemistö

Leena Niemistö on hallitusammattilainen, startup-sijoittaja ja kulttuurivaikuttaja.

Partiosäätiön neuvottelukunnan puheenjohtajana hänen erityisfokuksensa on auttaa kartuttamaan Partion ystävät -stipendirahastoa ja siten mahdollistaa vähävaraisten lasten partio- ja leiritoiminta.

 

 

Pekka Puustinen

Pekka Puustinen on Pohjola Vakuutuksen varatoimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut mm. OP Ryhmän strategiajohtajana ja eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa asiakkuusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

 

 

 

Kalle Virtanen

Kalle Virtanen on rahoitusalan ammattilainen ja elinikäinen partiolainen. Hän on toiminut pitkään lasten ja nuorten sosioekonomisen inkluusion hyväksi.

Partiosäätiön hallituksen puheenjohtajana hänen tavoitteenaan on kasvattaa partion stipendirahastoa ja saada mahdollisimman paljon lapsia ja nuoria tuleville kesäleireille.

 

 

Seminaarin juontajina partiolaiset

Seminaarin juontavat pitkän linjan partiolaiset, tietokirjailija Katleena Kortesuo ja Vincit Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Kuitunen.

Mikko Kuitunen
Mikko Kuitunen
Katleena Kortesuo
Katleena Kortesuo

 

 

 

 

 

 

Tutustu myös seminaariohjelmaan


Yhteistyössä Pohjola Vakuutus