Ajankohtaista

Yhteistyö, liikkuminen luonnossa – Partio kehittää monia taitoja

12.6.2024

Luonnossa liikkuminen, erilaisuuden ymmärtäminen ja ryhmän hyväksi toimiminen. Partiotaitokyselyn vastaukset näyttävät, mitä kaikkea partiossa opitaankaan.

Partiossa tavoitteena on, että mukavan tekemisen lisäksi lapsista ja nuorista kehkeytyy partiossa opittujen taitojen avulla tasapainoisia, vastuuntuntoisia ja aktiivisia yhteisön jäseniä.

Teemme joka kevät partiotaitokyselyn kaikille 7–22-vuotiaille partiolaisille.

Tässä muutamia vuoden 2023 kyselyn nostoja, mitä asioita eri-ikäiset partiolaiset ovat oppineet partiossa. Kysely lähetetty kaikille 15–22-vuotiaille ja alle 15-vuotiaiden kohdalla partiolaisten huoltajille.

Partio on tärkeä yhteisö lapsille ja nuorille

Partiota voi harrastaa lähes jokaisessa Suomen kunnassa. Partiotoiminnassa on vuosittain mukana noin 65 000 lasta, nuorta ja aikuista. Partio on myös maailman suurin nuorisoliike, johon kuuluu noin 45 miljoonaa partiolaista yli 200 maassa.

Partiossa lapset ja nuoret kasvavat kantamaan vastuuta itsestään ja toisistaan sekä toimimaan ryhmässä. Partiossa opitaan toimimaan luonnossa ja toteuttamaan itse erilaisia retkiä ja tempauksia yhdessä partiokavereidensa kanssa.