Olet täällä

Lilja-palvelimen käyttö lopetetaan

Suomen Partiolaisten kotisivupalvelin Lilja poistuu käytöstä. Tämä vaikuttaa niiden lippukuntien nettisivuihin ja sähköpostilistoihin, jotka sijaitsevat kyseisellä palvelimella.

 

AIKATAULU

Nettisivut ja sähköpostilistat suljetaan 31.10.2012, jonka jälkeen ne eivät enää näy julkisuudessa eikä niitä voi käyttää. Palvelin poistuu lopullisesti käytöstä 31.12.2012, jonka jälkeen sivujen sisältöä ei voi enää kopioida uuteen palveluun. 

Lippukunnilla on siis vuoden loppuun asti aikaa siirtää sivut Liljalta toiseen palveluun, mutta nettisivut poistuvat julkisuudesta jo 31.10.2012. Siirto kannattaakin siis tehdä hyvissä ajoin ennen marraskuuta!

 

OHJEET

Ohjeet sivujen siirtoon ovat Scoutwikissä:
http://fi.scoutwiki.org/Lippukunnan_nettisivut_ja_sähköpostit 

Ohjeet ovat kuitenkin vain ehdotus ja aktiivinen lippukunta voi siirtää nettisivunsa uuteen paikkaan jo nyt. Huomioitava kuitenkin on, että siirto tulee tehdä lippukunnasta käsin ja vaatii ainakin nettisivuvastaavan työtä. Mikäli kyseinen henkilö ei ole tavoitettavissa, lippukuntaa pyydetään ottamaan yhteyttä osoitteeseen lilja@partio.fi.Mikäli et ole varma, kuuluuko lippukunnan nettisivut tai sähköpostilista poistuvien joukkoon, toimi näin: 

  1. Tarkista lippukunnan nettisivujen www-osoite. Mikäli se alkaa http://www.lpk.partio.fi -viittauksella, niin sivut poistuvat käytöstä Lilja-palvelimen myötä. Huomaathan, että mikäli käytössänne on oma domain (esim. www.lippukunta.fi) voi sivujenne oikea osoite olla silti www.lpk.partio.fi -viitauksella alkava.
  2. Tarkista, löytyykö lippukunnan lyhenne alla löytyvästä listasta. 
  3. Tarkista sähköpostilistan muoto. Mikäli sähköpostilistat ovat muotoa @lilja.partio.fi, ne poistuvat käytöstä Lilja-palvelimen myötä. 

Mikäli et näiden toimenpiteiden jälkeenkään ole varma siitä, poistuvatko lippukunnan nettisivut tai sähköpostilistat pian käytöstä, laita viestiä osoitteeseen lilja@partio.fi ja saat lisäinfoa. Mikäli lippukuntanne nettisivut ja/tai sähköpostilistat ovat poistuvien joukossa, toimi näin: 

  1. Selvitä kuka lippukunnasta on laittanut aikoinaan nettisivut ja sähköpostilistat pystyyn ja pyydä häntä apuun.
  2. Mikäli kyseinen henkilö ei ole enää tavoitettavissa, toimi myöhemmin annettavien ohjeiden mukaisesti. 

 

Nettisivut ja sähköpostilistat voi kopioida uuteen paikkaan jo nyt. Mikäli osaat tämän tehdä etkä tarvitse lisäohjeita, löydät ehdotuksia uudeksi palveluntarjoajaksi scoutwikistä.Voit myös käyttää jotain muuta, itse valitsemaasi palveluntarjoajaa.